Βράβευση για την Mobile Technology και την Trade Logistics στα IT Excellence Awards 2013

20:04 12/7/2013 - Πηγή: PC Nea
Η εταιρία Trade Logistics κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία WMS & Logistics για την υλοποίηση του έργου RFID για Αυτοματοποιημένα Κέντρα Διανομής, που σχεδίασε και εγκατέστησε η Mobile Technology.

Οι δύο εταιρίες βραβεύτηκαν από κοινού στην λαμπερή γκαλά βραδιά που διοργανώθηκε για την απονομή.

Το βραβείο για την Trade Logistics παρέλαβε ο IT Manger της εταιρίας κος
Καραπατάκης, ενώ εκ μέρους της Mobile Technology το βραβείο παρέλαβε ο Διευθυντής Υποστήριξης , κος Γιώργος Σκουτέλης. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο δρ. Ανδρέας Ζερβός, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Mobile Technology και ο κος Ανέστης Παρταλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Trade Logistics.

Η βραβευμένη λύση εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά στην αποθήκη της Trade Logistics:

Οι παλέτες οι οποίες διακινούνται στην αποθήκη έχουν ζευγάρι ετικετών με κύκλωμα RFID τοποθετημένα επάνω στους τάκους. Ειδικό σύστημα καταγράφει και αποτυπώνει σε πραγματικό χρόνο τις κινήσεις των παλετών στο αυτοματοποιημένο τμήμα της αποθήκης.

Κατά τη φόρτωση στα φορτηγά καταγράφεται αυτόματα η ταυτότητα των παλετών, μέσω των αναγνωστών που διαβάζουν τα κυκλώματα RFID που είναι τοποθετημένα επάνω στις ετικέτες παλέτας. Έτσι υπάρχει πάντα η πληροφορία του τι φορτώθηκε σε κάθε φορτηγό, άμεσα και χωρίς καμία άλλη διαδικασία εκ μέρους του προσωπικού, ενώ εξασφαλίζεται ότι η σωστή παλέτα φορτώνεται στο εκάστοτε φορτηγό.

Καθώς η αποθήκη λειτουργεί τα τελευταία δυο χρόνια χωρίς λάθη στις αποστολές, στόχος είναι να εγκατασταθεί το σύστημα RFID σε όλες τις ράμπες, μόλις η πιστότητα του φτάσει στο 100%. Σήμερα η πιστότητα του είναι στο 99,9%.

Επόμενα βήματα είναι η λύση να επεκταθεί και στις ράμπες παραλαβής των καταστημάτων ΙΚΕΑ στην Ελλάδα. Τέλος, έχει εκφραστεί ενδιαφέρον να εφαρμοστεί η λύση και σε άλλα καταστήματα της ΙΚΕΑ στην Ευρώπη.
Keywords
Τυχαία Θέματα