ΥouTube: Τα πιο συναρπαστικά βίντεο "slow motion"

14:30 7/5/2011 - Πηγή: PC Nea
Αστραπές που σχίζουν τον ουρανό, μια σταγόνα νερού που πέφτει πάνω σε μια υδάτινη επιφάνεια. Κινήσεις που βιώνουμε συχνά στην καθημερινότητα μας χωρίς να κρύβουν κάτι το συναρπαστικό. Εκτός αν τις δούμε υπό την οπτική μιας κάμερας αργής κίνησης.
Άλλωστε το μάτι μας ή για να μας είμαστε πιο ακριβείς ο εγκέφαλος μας δεν μπορεί να αντιληφθεί τις εικόνες που διαδέχονται η μία την άλλη σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ωστόσο μια σύγχρονη υψηλής ταχύτητας κάμερα, που μπορεί να καταγράψει πάνω από 1.000 εικόνες το δευτερόλεπτο, μπορεί να μας αποκαλύψει ένα άλλο συναρπαστικό κόσμο.

Πολλά τέτοια
slow motion μπορείτε να βρείτε στο YouTube. Tο γερμανικό site Zehn.de βρήκε τα πιο ενδιαφέροντα, εννιά από τα οποία σας παρουσιάζουμε.




09 ΦΥΤΑ
To συγκεκριμένο αποτελεί κυρίως ένα time lapse παρά ένα slow motion βίντεο. Ωστόσο είναι αρκετά εντυπωσιακό και μας δείχνει πώς αναπτύσσεται το φύλλωμα ενός αμπελιού, ψάχνοντας να βρει, με κυκλικές κινήσεις, το στήριγμα πάνω στο οποίο θα βασιστεί για να αναπτυχθεί.


08 ΛΑΣΤΙΧΕΝΙΑ ΜΠΑΛΑ
Τι το ενδιαφέρον μπορεί να έχει η πρόσκρουση μιας λαστιχένιας μπάλας στο έδαφος; Στο παρακάτω βίντεο έχει, καθώς θα την δείτε να παίρνει ένα σχεδόν επίπεδο σχήμα και στην συνέχεια να ξαναπαίρνει το σχήμα της και να αναπηδά από το έδαφος. Δείχνει, δε, με ένα μοναδικό τρόπο το πώς η κινητική ενέργεια μετατρέπεται σε ενέργεια παραμόρφωσης και το αντίστροφο.


07 ΑΣΤΡΑΠΕΣ
Μια αστραπή είναι από μόνη της εντυπωσιακή ωστόσο κρατά πολύ λίγο για να μπορέσει να παρατηρήσει κανείς όλη της την εξέλιξη. Το ξέρετε ότι πριν εκδηλωθεί σε όλη της την ένταση, ανοίγουν μικρά κανάλια στο ουρανό για τη διέλευση της; Και όταν ένα από αυτό τα κανάλια φτάσει το έδαφος τότε η αστραπή εκδηλώνεται με όλη τη φωτεινή της ένταση.



06 ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ
Το να παρακολουθεί κανείς ένα παιχνίδι μπιλιάρδου σε αργή κίνηση φαντάζει από μόνο του ενδιαφέρον. Και όχι μόνο για τους φοιτητές της Φυσικής. Όταν η στέκα χτυπάει με δύναμη την μπάλα ένα μέρος της κινητικής ενέργειας μετατρέπεται σε θερμότητα. Κάτι που φαίνεται από την θερμική κάμερα με την οποία έχει καταγραφεί ένα τμήμα από το βίντεο που ακολουθεί.


05 ΦΤΑΡΝΙΣΜΑ
Στην εποχή της νέας γρίπης το φτάρνισμα έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας, με συμβουλές για το τι πρέπει να προσέχουμε και τι μέτρα πρέπει να λαμβάνουμε ώστε να μην διασπείρεται ο ιός. Πολύ λογικό αν δείτε το "τεράστιο" νέφος σταγονιδίων που εκτοξεύεται σε μορφή "έκρηξης" από τη μύτη μας στη διάρκεια ενός απλού φταρνίσματος.


04 BRAINIAC'S
Αυτό το ποτ πουρί slow motion των Brainiac's περιλαμβάνει διάφορες αξιοσημείωτες "εγγραφές": από το σκάσιμο ενός μπαλονιού γεμισμένου με νερό έως το άναμμα ενός αναπτήρα και την παραμόρφωση του χεριού ενός καρατερίστα.



03 ZΩΑ
Έχετε καλά ρεφλέξ; Στο παρόν slow motion βίντεο του BBC μπορείτε να παρατηρήσετε τα πιο γρήγορα ζώα του κόσμου. Και όχι μ
Keywords
Τυχαία Θέματα