Γενί Σαφάκ: Φήμες για νέο πραξικόπημα στην Τουρκία

Νέα σχέδια καταστρώνουν οι πραξικοπηματίες στρατιωτικοί που διαφεύγουν σε χώρες του ΝΑΤΟ και καταζητούνται από τις τουρκικές αρχές.

Η εφημερίδα ‘Γενί Σαφάκ’, που πρόσκειται στην κυβέρνηση, γράφει ότι με εντολή του Φετουλλάχ Γκιουλέν, οι αξιωματικοί αυτοί κάνουν συσκέψεις σε χώρες της Αδριατικής υπό την επίβλεψη στρατηγών άλλων χωρών του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα αναφέρεται ότι είναι σε επαφή με τους εκπροσώπους της Βοσνίας, της Αλβανίας και του Κοσόβου στο ΝΑΤΟ

και υπό την επίβλεψη του ΝΑΤΟ συζητούν τι θα μπορούσε να γίνει από δω και πέρα. Σύμφωνα, δηλαδή, με τη ‘Γενί Σαφάκ’, εξετάζουν το περιθώριο για δεύτερο πραξικόπημα.

Μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, έχουν απομακρυνθεί από τα καθήκοντά τους 237 Τούρκοι στρατιωτικοί (από τους συνολικά 462 που υπηρετούν στο ΝΑΤΟ), με την κατηγορία της συμμετοχής τους στο κίνημα Γκιουλέν, ενώ 200 από αυτούς αρνήθηκαν να επιστρέψουν στην Τουρκία για να δικαστούν.

Το κίνημα Γκιουλέν φέρεται να τους είπε: «Μην επιστρέψετε στην Τουρκία. Ζητήστε άσυλο στη χώρα που βρισκόσαστε. Μια μέρα θα βάλετε πάλι τη στολή σας”. Από αυτούς, 40 ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία, 23 στο Βέλγιο, 10 στην Ολλανδία, 5 στη Νορβηγία.

Keywords
Τυχαία Θέματα