32χρονος Κύπριος βρέθηκε δολοφονημένος με πολλαπλές μαχαιριές στο Νιου Χαμσάιρ

Νεκρός εντοπίστηκε ο κυπριακής καταγωγής, Ευάγγελος Ιωάννου, 32 ετών, μέσα σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην οδό Μάρσαλ του Νιου Χαμσάιρ στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα, ο Ευάγγελος Ιωάννου, φονεύθηκε με μαχαίρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης (7/6) από τον Joshua Shea, 31 ετών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προηγήθηκε συμπλοκή ανάμεσα στους δύο άνδρες για θέματα που έχουν σχέση με ναρκωτικά. Ο άτυχος Ιωάννου φέρεται να ήταν γνωστός στην αστυνομία για άλλες υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας υπόθεσης

πλαστής επιταγής και απόπειρας ανάληψης χρημάτων από τράπεζα.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές, τα γεγονότα εξελίχθηκαν ως εξής: «Γύρω στη 1:30 πρωινή ώρα της Τρίτης, η Αστυνομία της Νάσουα κλήθηκε στο συγκρότημα διαμερισμάτων επί της οδού Μάρσαλ όπου στον διάδρομο του τρίτου ορόφου οι αστυνομικοί βρήκαν αιμόφυρτο από πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι τον Ευάγγελο Ιωάννου. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης. Από τη διεξαγωγή νεκροψίας διαπιστώθηκε πως ο θάνατός του επήλθε από χτυπήματα με μαχαίρι και εσωτερικές εγχαράξεις».

Σημειώνεται ότι πέρυσι είχε φθάσει στα πρόθυρα του θανάτου από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Η οικογένεια του θύματος δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που την βρήκε, ενώ η αδελφή του, Στέφανι Φίλτινγκ, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό WMUR – 9 του Μάντσεστερ Νιου Χαμσάιρ, πως «το να ακούσω αυτά τα νέα δεν είναι εντάξει για μένα, δεν είναι δίκαιο. Ο αδελφός μου δεν έπρεπε ποτέ να φύγει με αυτόν τον τρόπο». Επίσης, η οικογένειά του δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό NBC 10 της Βοστώνης πως το θύμα είχε τρία μικρά παιδιά και τόνισε πως «ήταν καλός άνθρωπος, είχε μεγάλη καρδιά». Η αδελφή του είπε ακόμα, πως «είχε πρόβλημα εξάρτησης από τα ναρκωτικά, αλλά ήταν αποφασισμένος να το αποβάλλει». Είπε ακόμα, πως «πρόσφατα έμενε είτε σε ειδικό οίκημα, γνωστό ως halfway house, ή με τη μητέρα του». Σε άλλο σημείο ανέφερε πως «εάν ο αδελφός μου έμελλε να ‘φύγει’ θα ήταν από υπερβολική δόση ναρκωτικών γιατί αυτές ήταν οι επιλογές που είχε κάνει, αλλά δεν έπρεπε να φονευθεί με αυτόν τον στυγερό τρόπο».

Σε μια άλλη εξέλιξη, επεισόδια σημειώθηκαν στο δικαστήριο της Νάσουα Νιου Χαμσάιρ, κατά την προσαγωγή του 31χρονου Joshua Shea, ο οποίος κατηγορείται ότι μαχαίρωσε θανάσιμα τον ομογενή Ευάγγελο Ιωάννου, 32 ετών, με αποτέλεσμα να επέμβει η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, υπήρξε αντιπαράθεση ανάμεσα στην Amber Shea, σύζυγο του Joshua Shea, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για τον φόνο του ομογενή την Τρίτη 7 Ιουνίου για θέματα ναρκωτικών, και την αδελφή του θύματος, Στέφανι Φίλτινγκ, η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με την Amber Shea.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «WMUR – 9» του Μάντσεστερ Νιου Χαμσάιρ, η Amber Shea είπε ότι ο σύζυγός της και ο Ιωάννου ήταν φίλοι. Σημείωσε πως «βασικά πήγαν μαζί και στο αναμορφωτικό θεραπευτήριο (rehab), ήταν συγκάτοικοι, ήταν φίλοι».

Η Shea ρίχνει την ευθύνη του φονικού στα ναρκωτικά. Είπε ότι ο σύζυγός της «πήγαινε πολύ καλά, αλλά μόλις είχε υποτροπιάσει και δυστυχώς συνέβη κάτι το τρομακτικό». Είπε ακόμα, πως με τον σύζυγό της έχουν δύο παιδιά ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, των οποίων έχασαν την κηδεμονία πέρυσι λόγω ζητήματος υπερβολικής δόσης ναρκωτικών, αλλά με μεγάλη προσπάθεια και αποτοξίνωση ετοιμάζονταν να τιμηθούν από το Τμήμα Παιδιών (Division of Children).

Η έρευνα του τηλεοπτικού  σταθμού «WMUR – 9» του Μάντσεστερ έχει καταδείξει πως στο ιστορικό του 31χρονου Joshua Shea συμπεριλαμβάνονται κατηγορίες για έμμονη παρακολούθηση (stalking), ενδοοικογενειακή βία και παραβίαση των όρων φυλάκισης το έτος 2020. Η κυρία Shea είπε ότι ο σύζυγός της ήταν σε καλό δρόμο πριν από το φονικό της Τρίτης. Είπε πως «ήταν καλός πατέρας, εργαζόταν στο Γούμπερν για εταιρεία υαλοπινάκων, πήγαινε πολύ καλά, είχε ευκαιρία να εργαστεί για τη συντεχνία (union)».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοινωθέν της Αστυνομίας με ημερομηνία 3 Μαρτίου 2022, αστυνομικοί συνέλαβαν τον Ευάγγελο Ιωάννου στη διεύθυνση 69 Caldwell Road, Nashua, για απόπειρα κλοπής με πλαστογραφία από την τράπεζα TD Bank. Οι αστυνομικοί έλαβαν πληροφορίες από τους υπαλλήλους της Τράπεζας ότι ο Ιωάννου στις 22 Φεβρουαρίου 2022 είχε υπογράψει και καταθέσει τσεκ με το ποσό των $121.297,20 το οποίο αργότερα αποδείχθηκε πως ήταν πλαστό. Επανήλθε στις 3 Μαρτίου και επιχείρησε να κάνει ανάληψη χρημάτων οπότε και συνελήφθη επί τόπου. Οι ντετέκτιβ είχαν βρει πως πρόσφατα είχε αποφυλακισθεί για άλλες άσχετες κατηγορίες.

Διαβάστε επίσης: Δεύτερη τραγωδία: Νεκρός 68χρονος-Οδηγούσε σκούτερ και συγκρούστηκε με όχημα

Keywords
Τυχαία Θέματα