5 tips για να εξοικονομήσετε μπαταρία στο iPhone

Διαβάστε 5 εύκολους τρόπους να εξοικονομήσετε τη ζωή της μπαταρίας στο κινητό σας τηλέφωνο.

1. Απενεργοποιείστε το Parallax (Παράλλαξη)

Η Παράλλαξη είναι το εφέ που κάνει την εικόνα που έχετε βάλει background να δημιουργεί 3D περιβάλλον.
Όταν δηλαδή κουνήσετε το κινητό σας σε διάφορες κατευθύνσεις η εικόνα κουνιέται αλλά τα εικονίδια μένουν ακίνητα δημιουργώντας ένα διασκεδαστικό εφέ.
Όσο όμως διασκεδαστικό και να είναι μερικούς μπορεί να τους ζαλίσει όπως επίσης παίζει σημαντικό παράγοντα στην γρήγορη

εξασθένιση της μπαταρίας.
Πηγαίνοντας Ρυθμίσεις –> Γενικά –> Προσβασιμότητα και Μείωση κίνησης (Settings –> General –> Accessibility και Reduce Motion) μπορείτε να το απενεργοποιήσετε εφόσον δεν το χρειάζεστε.



2. Απενεργοποιείστε την Ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο

Η Apple δίνει πλέον την δυνατότητα να απενεργοποιήσουμε την ανανέωση εφαρμογών όταν τρέχουν στο υπόβαθρο (Multitasking), εξοικονομώντας μπαταρία.
Πηγαίνετε Ρυθμίσεις –> Γενικά – Ανανέωση εφ. στο υπόβαθρο (Settings –> General –> Background App Refresh) και απενεργοποιείστε όποια εφαρμογή δεν θέλετε να ανανεώνετε όταν δεν την χρησιμοποιείτε ή κλείστε εντελώς την Ανανέωση.



3. Απενεργοποιείστε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας

Είναι εκπληκτικό το πόσες εφαρμογές θέλουν να ξέρουν πού βρίσκεστε ανά πάσα στιγμή με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν μεγάλο μέρος της μπαταρίας σας.
Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία κάνοντας το πιο κάτω:
Πηγαίνετε Ρυθμίσεις –> Απόρρητο –> Υπηρεσίες τοποθεσίας (Settings –> Privacy –> Location Services) και απενεργοποιείστε όσες εφαρμογές δεν θέλετε να χρησιμοποιούν το GPS σας.

4. Απενεργοποιείστε τις ειδοποιήσεις από εφαρμογές που δεν θέλετε να σας ενοχλούν

Όταν κατεβάζετε μια εφαρμογή/παιχνίδι και πάμε να το ανοίξετε για πρώτη φορά, εμφανίζεται ένα μήνυμα για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις.
Πηγαίνετε Ρυθμίσεις –> Κέντρο γνωστοποιήσεων (Settings –> Notification Center) και επιλέξτε τις εφαρμογές που δεν επιθυμείτε.



5. Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης

Εάν έχετε την οθόνη σας μόνιμα στη μέγιστη φωτεινότητα, τότε το σίγουρο είναι ότι θα μειωθεί σημαντικά η διάρκεια της μπαταρίας σας.
Οι σύγχρονες οθόνες είναι πραγματικά πολύ φωτεινές και τη νύχτα δεν χρειάζεται να είναι ρυθμισμένες στη μέγιστη φωτεινότητα.
Για να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα σας επιλέξτε Ρυθμίσεις -> Φωτεινότητα και ρυθμίστε την στο 30% περίπου.

Πηγή: dailydot.com

Keywords
Τυχαία Θέματα