Australian Open: Ο Ράονιτς στον δρόμο του Μάρεϊ (vid)

Ο εκπληκτικός Μίλος Ράονιτς έκοψε τη φόρα του Γκαέλ Μονφίς και φάνηκε συνεπής στο μεγάλο ραντεβού με τον Άντι Μάρεϊ στα ημιτελικά του Australian Open!

Ο 25χρονος Καναδός, Νο.14 στον κόσμο, πήρε την πρόκριση με 6-3, 3-6, 6-3, 6-4 και παραμένει αήττητος τη φετινή σεζόν, έχοντας πετύχει εννέα νίκες! Είναι η δεύτερη φορά που περνάει σε τετράδα Grand Slam μετά το Wimbledon του 2014 και αυτή τη φορά θέλει να κάνει το... κάτι παραπάνω. Η αλήθεια

είναι ότι έτσι όπως παίζει, μπορεί και να το κάνει...

Δεν είναι ο πιο εύκολος αντίπαλος ο Μάρεϊ, όμως ο Μίλος έχει βελτιωθεί σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του (πέρα από το σερβίς που παραμένει πανίσχυρο), έχει αφήσει πίσω τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν την περσινή σεζόν και φαίνεται ότι είναι έτοιμος για την υπέρβαση! Να δούμε τι άποψη έχει για αυτό ο Βρετανός...

Στο head to head, πάντως, υπάρχει απόλυτη ισορροπία, με τους δύο τενίστες να έχουν από τρεις νίκες.

Ο Ράονιτς χρειάστηκε 2 ώρες και 16 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του χαρισματικού Γάλλου, που αντέδρασε μετά την απώλεια του πρώτου σετ, όμως στη συνέχεια δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που είχε και στα δύο σετ όταν ο Ράονιτς πήρε προβάδισμα.

Δεν είναι και απλό πράγμα, βέβαια, απέναντι στο μεγάλο σερβίς του Καναδού... Όπως, ωστόσο, έχουμε ξαναπεί, ο Μίλος δεν έχει μόνο σερβίς. Σήμερα, για παράδειγμα, ανέβηκε 46 φορές στο φιλέ και κέρδισε 31 πόντους!

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα στατιστικά, θα δει ότι οι αριθμοί του Γκαέλ δεν ήταν και άσχημοι... Είχε 37 winners και 17 λάθη, αλλά το θέμα ήταν ότι δεν μπόρεσε να βρει ουσιαστική λύση στις επιστροφές. Ο Ράονιτς, από την άλλη, σημείωσε 46 winners και υπέπεσε σε 36 αβίαστα.

Θυμίζουμε ότι ο νικητής του Μπρίσμπεν έχει πλέον και ένα επιπλέον όπλο στο τιμ του: τον πρώτην Νο.1 τενίστα στον κόσμο, Κάρλος Μογιά.

Η αναμέτρηση με τον Μάρεϊ θα γίνει την Παρασκευή, όταν θα είναι ήδη γνωστός ο νικητή του ημιτελικού ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ρότζερ Φέντερερ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10.30 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα