CIFA: Τεράστιας σημασίας το νομοσχέδιο για Εταιρείες Διοίκησης

Ο Cyprus Investment Funds Association (CIFA) χαιρετίζει την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο του Νομοσχεδίου «Ο περί της Σύστασης και Λειτουργίας των Εταιρειών Διοίκησης Οργανισμών Διοίκησης Συλλογικών Επενδύσεων Νόμος του 2023», τονίζοντας πως το νομοσχέδιο είναι τεράστιας σημασίας για τον τομέα των Επενδυτικών Ταμείων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο CIFA, το νομοσχέδιο ρυθμίζει τη λειτουργία των Κυπριακών Εταιρειών Διοίκησης Οργανισμών

Συλλογικών Επενδύσεων (ΚΕΔΟΣΕ). Συγκεκριμένα, σημειώνει, καθορίζει ζητήματα όπως τους όρους για χορήγηση άδειας λειτουργίας των ΚΕΔΟΣΕ, την οργάνωση και την λειτουργία τους, την εκτέλεση των λειτουργιών διοίκησης από τις ΚΕΔΟΣΕ, καθώς και την ανάθεση των λειτουργιών διοίκησης από τις ΚΕΔΟΣΕ.

«Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική ρύθμιση για τον τομέα των Επενδυτικών Ταμείων, αφού ολοκληρώνει το κανονιστικό πλαίσιο του τομέα στην Κύπρο και με την ψήφισή του η χώρα μας θα καταστεί ακόμα πιο ελκυστικός προορισμός για Επενδυτικά Ταμεία, Διαχειριστές και παρόχους παρεμφερών υπηρεσιών. Καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δυναμικό και ανταγωνιστικό τομέα διεθνώς, ο CIFA απευθύνει έκκληση στην Βουλή των Αντιπροσώπων για όσο το δυνατόν ταχύτερη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου», προστίθεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρόεδρος του CIFA, Ανδρέας Γιασεμίδης, δήλωσε ότι ο τομέας των Επενδυτικών Ταμείων έχει αναδειχθεί σε ένα νέο πυλώνα της κυπριακής οικονομίας, ο οποίος δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, στηρίζει την εγχώρια οικονομία με επενδύσεις σχεδόν 3 δισ. ευρώ και ενισχύει τους σχεδιασμούς για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης.

Επισημαίνει, τέλος, ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου θα προσθέσει ακόμα ένα πλεονέκτημα στην προσπάθεια που καταβάλλεται για διαρκή ενίσχυση του πλαισίου που διέπει τις συλλογικές επενδύσεις στην Κύπρο και περαιτέρω καθιέρωση της χώρας μας ως έναν κορυφαίο διεθνή προορισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα