Career and Networking Event: Η πρώτη θεσμική συγκέντρωση των ΣΕΛΚ & ACCA

Το 2023 σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας θεσμικής δράσης για τον ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) στην Κύπρο: Miα κοινή διοργάνωση των ACCA και ΣΕΛΚ (Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου) με τίτλο “Career and Networking Event”.

Μαθητές, συνεργαζόμενα κολλέγια και επαγγελματίες του κλάδου συγκεντρώθηκαν για να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν

για τις ευκαιρίες και τα πλεονεκτήματα που δημιουργεί η απόκτηση του τίτλου ACCA για τους φοιτητές που βρίσκονται στο ξεκίνημα ή στη διαδικασία ολοκλήρωσης της ακαδημαϊκής πορείας της πιστοποίησης. Κορυφαίοι εργοδότες όπως οι Baker Tilly, Deloitte, EY, Grant Thornton, KPMG και RSM, ήταν όλοι παρόντες στην εκδήλωση, μαζί με τα μεγαλύτερα κολλέγια της Κύπρου όπως το Cyprus College, Global Training, GTC Professional Studies, Institute of Professional Studies του UCLAN Cyprus και Pantelis Stylianides Institute of Accountancy, τα οποία έδωσαν την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους φοιτητές να εξασφαλίσουν μια από τις 5 υποτροφίες που προσέφεραν με την ευκαιρία της συνάντησης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης φοιτητές και επαγγελματίες του κλάδου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συζήτηση, αναφορικά με το λογιστικό επάγγελμα και τον ρόλο των επαγγελματιών του χρηματοοικονομικού τομέα, καθώς επίσης και για τις προσφερόμενες ευκαιρίες για μια επιτυχημένη καριέρα οπουδήποτε στον κόσμο. O ACCA μαζί με τον ΣΕΛΚ παρουσίασαν το κοινό εξεταστικό πρόγραμμα (JES), ενώ υπογράμμισαν τα πλεονεκτήματά του για τους φοιτητές. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση και την υπόσχεση από τον ACCA και τον ΣΕΛΚ για καθιέρωση της εκδήλωσης σε ετήσια βάση. Κοινός στόχος και των δύο Σωμάτων είναι η ενημέρωση και στήριξη των φοιτητών και η δημιουργία ευκαιριών για καριέρα με προοπτικές στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό.

Η σημασία που δίνει ο ACCA σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις ήταν εμφανής με την παρουσία του Προέδρου του ACCA, ο οποίος επισκέφθηκε την Κύπρο για να σηματοδοτήσει την έναρξη ενός θεσμού που θα γίνεται κάθε χρόνο, σε συνεργασία με τον ΣΕΛΚ.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ACCA

Είμαστε μια ακμάζουσα διεθνής κοινότητα με 241,000 μέλη και 542,000 μελλοντικά μέλη σε 178 χώρες και περιοχές, που δουλεύουν σε ένα εύρος τομέων και κλάδων. Διατηρούμε τις υψηλότερες επαγγελματικές και ηθικές αξίες.

Προσφέρουμε σε όλους και παντού την ευκαιρία να βιώσουν μια υψηλά ανταποδοτική καριέρα στο λογιστικό επάγγελμα και τους χρηματοοικονομικούς και διοικητικούς τομείς. Οι δεξιότητες και εκπαιδευτικές ευκαιρίες μας, αναπτύσσουν στρατηγικούς ηγέτες, προοδευτικά σκεπτόμενους επαγγελματίες με χρηματοοικονομικές, επιχειρηματικές και ψηφιακές γνώσεις, απαραίτητες για δημιουργία βιώσιμων οργανισμών και αναπτυσσόμενων κοινωνιών.

Από το 1904, ο σκοπός μας είναι να αποτελέσουμε τη δύναμη για το κοινό καλό. Τον Δεκέμβριο του 2020, κάναμε δεσμεύσεις στο the UN Sustainable Development Goals, το οποίο αναλύουμε και θα αναφέρουμε τα ευρήματα στην ετήσιά μας έκθεση.

Πιστεύουμε ότι η λογιστική αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνίας και είναι σημαντική για τη βοήθεια των οικονομιών, οργανισμών και ατόμων να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν. Αυτό γίνεται με τη δημιουργία δυνατής και έμπιστης χρηματοοικονομικής και επιχειρηματικής διοίκησης, τη μάχη ενάντια στη διαφθορά, την εξασφάλιση της ηθικής διαχείρισης των οργανισμών, την προώθηση της βιωσιμότητας και την παροχή ευκαιριών για ανταποδοτική καριέρα.

Και μέσω της προηγμένης έρευνας μας, ηγούμαστε του επαγγέλματος απαντώντας τις ερωτήσεις του σήμερα και προετοιμάζοντας το μέλλον. Δεν είμαστε κερδοσκοπικός οργανισμός. Περισσότερες πληροφορίες στο accaglobal.com

Keywords
Τυχαία Θέματα
Career, Networking Event, ΣΕΛΚ, ACCA,Career, Networking Event, selk, ACCA