Dixan «Καθάρισε Σε Βάθος», 4η χρονιά επιτυχημένης πορείας

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η GPM – Henkel και το Dixan, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κύπρου, διεξήγαγε το εξαιρετικά επιτυχημένο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Καθάρισε Σε Βάθος», απαλάσσοντας τον βυθό των κυπριακών θαλασσών από τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων που μόλυναν τις θάλασσες του νησιού μας.

Η δράση,

η οποία διήρκησε χρονικά από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2023, περιλάμβανε δέκα συνολικά καθαρισμούς του βυθού και ανασύρθηκαν συνολικά 1.449 kg απορριμμάτων από το σύνολο σχεδόν των παραλιών της Κύπρου. Ο μεγαλύτερος αριθμός απορριμμάτων ήταν πλαστικά αλλά και αλιευτικά δίχτυα, τα οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τη θαλάσσια ζωή, καθώς αποτελούν θανάσιμες παγίδες για μεγάλο αριθμό ζώων του βυθού, όπως χελώνες, δελφίνια, φώκιες κ.λπ. Ειδικά σε αυτό το κομμάτι επικεντρώθηκε η συνεργασία της Henkel με τον περιβαλλοντικό οργανισμό Enalia Physis Environmental Research Center, ανασύροντας μεγάλες ποσότητες από παρατημένα δίχτυα και παραγάδια από τον βυθό του Κάβο Γκρέκο.

Μέχρι σήμερα η Henkel και το Dixan, επιστρατεύοντας εκπαιδευμένες ομάδες δυτών, έχουν ολοκληρώσει συνολικά 60 εκστρατείες καθαρισμού και έχουν ανασύρει από τον βυθό της Κύπρου πάνω από 8 τόνους απορριμμάτων, δίνοντας έμφαση στις περιοχές που εμπίπτουν στο δίκτυο Natura και στις πιο πολυσύχναστες παραλίες του νησιού.

Η Henkel με βασική αποστολή το “Together Creating Clean Living” έχει θέσει ως μακροχρόνια στρατηγική της την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και της ατομικής ευθύνης αλλά και την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό διαχρονικά αποδεικνύεται και από τη στήριξη που παρείχε μέσω των χορηγιών που προσέφερε σε ΜΚΟ όπως η Ενάλια Φύσις, το Cyprus Seeds, το ωκεανογραφικό κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου και φυσικά μέσω της στενής συνεργασίας της με το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών.

Η δράση «Καθάρισε Σε Βάθος» αποτελεί βασικό πυλώνα της αποστολής αυτής και βοηθά στην στήριξη και στην ενίσχυση του οράματος της Henkel για ένα πιο καθαρό μέλλον, κάτι που οδήγησε και στη διάκρισή της το 2022 με βραβείο Gold στα Responsible Business Awards.

Πληροφορίες για τη Henkel AG

Η Henkel δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο με κορυφαία brands και τεχνολογίες σε τρεις επιχειρηματικούς τομείς: Απορρυπαντικά &Οικιακή Φροντίδα, Beauty Care και Συγκολλητικές Τεχνολογίες. Η Henkel ιδρύθηκε το 1876, έχοντας πάνω από 140 χρόνια επιτυχημένης πορείας και κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στην αγορά τόσο των καταναλωτικών όσο και βιομηχανικών προϊόντων, με αναγνωρίσιμα brands όπως τα Persil, Schwarzkopf και Loctite. Η Henkel απασχολεί περισσότερους από 52.000 εργαζομένους, έχοντας σημειώσει πωλήσεις ύψους €20,1 δις και λειτουργικά κέρδη €2,6 δισ. για το έτος 2021. Οι προνομιούχες μετοχές της Henkel εντάσσονται στο Γερμανικό Χρηματιστηριακό Δείκτη DAX.

Σχετικά με την GPM – Henkel LTD

Η GPM – Henkel Ltd, λειτουργεί ως θυγατρική της Henkel KGaA στην Κύπρο. Έχει έδρα της τη Λευκωσία από τον Νοέμβριο του 2004. Δραστηριοποιείται στους εμπορικούς τομείς των απορρυπαντικών και οικιακών καθαριστικών. Περιλαμβάνει επίσης και τον τομέα των καταναλωτικών καλλυντικών και προϊόντων προσωπικής φροντίδας. Στον τομέα των απορρυπαντικών και καθαριστικών, τα κυριότερα είδη της στην Κύπρο είναι τα απορρυπαντικά ρούχων Dixan και Perwoll, οι χρωματοσυλλέκτες K2r, τα απορρυπαντικά πιάτων Somat, τα καθαριστικά πατώματος Der General καθώς και τα καθαριστικά τουαλέτας 

Keywords
Τυχαία Θέματα