E-Scooter/Κύπρος: Κυκλοφορούν σε κεντρικές αρτηρίες και χωρίς κράνος οι οδηγοί

Στη εκπομπή Πρωτοσέλιδο μίλησε ο Υπαστυνόμος τμήματος τροχαίας αρχηγείου Αστυνομίας, Τάσος Ασιήκης ο οποίος ανέφερε ότι πραγματοποιείται μία εκστρατεία η οποία κρίθηκε από την Αστυνομία αναγκαία αφού δόθηκε αρκετός χρόνος στους χρήστες οδικού δικτύου να καταστούν γνώστες του νέου νομοθετικού πλαισίου το οποίο έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 28 Ιουλίου.

«Είχαμε προβεί σε διαφώτιση του κοινού και από πρώτη Σεπτεμβρίου ξεκινήσαμε και κάποιες καταγγελίες, στη συνέχεια στις 7 Οκτωβρίου είχαν δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας και τα πρότυπα όσο αφορά το προστατευτικό κράνος για

τους χρήστες των συσκευών. Έτσι με μία περεταίρω παράταση που δώσαμε ώστε α μπορέσουμε να ξεκινήσουμε καταγγελίες για το θέμα του προστατευτικού κράνους».

Διαβάστε επίσης: E-Scooters: Πού επιτρέπεται η χρήση τους στην Κύπρο

Κληθείς να απαντήσει που μπορούν να κυκλοφορούν αυτά τα σκούτερ, ο κ. Ασίηκης ανέφερε ότι οι χώροι είναι περιορισμένοι. Για παράδειγμα, οι Δήμοι και οι κοινότητες θα πρέπει να καθορίσουν κάποιες πλατείες και πεζοδρόμους εντός των οποίων θα επιτραπεί κατά την κρίση της κοινότητας η χρήση αυτών των συσκευών. Η χρήση αυτών των συσκευών επιτρέπεται μόνο σε δρόμο στον οποίο βρίσκεται αναρτημένο σήμα τροχαίας ότι η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα είναι τα 30 χιλιόμετρα ανά ώρα αλλά και σε ποδηλατόδρομο, ποδηλατολωρίδα ή σε χώρο που αποτελεί προέκταση ποδηλατοδρόμου ο οποίος προορίζεται στο να παρέχει την δυνατότητα κοινής χρήσης του από ποδηλάτες και πεζούς ο οποίος φέρει ειδικό σήμα τροχαίας.

Τόνισε επίσης ότι απαγορεύεται τους σε οποιαδήποτε πλατεία ή πεζόδρομο με εξαίρεση τους χώρος που καθορίζονται ως επιτρεπόμενοι χώροι διακίνησης δυνάμει απόφασης ενός δήμου ή κοινότητας.

Κλείνοντας ανέφερε ότι έχουν εκδοθεί εξώδικα πρόστιμα σε 607 χρήστες ηλεκτρικών πατινιών σε δύο μήνες και ότι η πλειοψηφία των καταγγελιών αφορούν αδικήματα κυκλοφορίας αυτών των συσκευών σε χώρους που δεν επιτρέπονται, όπως για παράδειγμα σε δρόμους που το ανώτατο όριο ταχύτητας είναι 50 και άνω, αλλά και χωρίς κράνος.

Διαβάστε επίσης: Λ/σος: Σεξ.κακοποίηση μαθητριών: Η Αστυνομία καλεί για πληροφορίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα