Guardian: Η Ελλάδα συνθλίβεται από αδυσώπητη ευρωπαϊκή ελίτ

Εάν κανείς θέλει να δει το πραγματικό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν έχει παρά να κοιτάξει στον «πόλεμο» που γίνεται αυτή τη στιγμή ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωπαϊκή ελίτ, υποστηρίζει ο αρθρογράφος του Guardian, Seumas Milne.

«Κανένας λαός δεν έχει υποφέρει περισσότερο από τους Έλληνες από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Οι Έλληνες έχουν πέσει θύματα των αρπακτικών τραπεζών,

μιας διεφθαρμένης ελίτ, μιας προβληματικής νομισματικής ένωσης, κι έχουν πληρώσει το τίμημα για το οικονομικό κραχ και την κατάρρευση της Ευρωζώνης», γράφει ο Milne.

Όπως λέει, μετά την διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών το ευρωπαϊκό οικοδόμημα έδωσε το ρόλο του τιμωρού της Ελλάδας στην Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Ύστερα από πέντε χρόνια ύφεσης και περικοπών 25% στους μισθούς στο όνομα της λιτότητας και της αποπληρωμής των χρεών οι Έλληνες επαναστάτησαν ψηφίζοντας το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η νέα κυβέρνηση όμως συνθλίβεται από μια αδυσώπητη ευρωπαϊκή ελίτ και αναγκάζεται να υποχωρήσει απέναντι στους πολιτικούς ηγέτες και τους χρηματιστές των Βρυξελλών. Μία προς μία οι κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ καταπατούνται, αλλά η τρόικα θέλει περισσότερα: Περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις του ΦΠΑ, γρηγορότερη αποπληρωμή του χρέους.

Πηγή protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα