H Ολομέλεια της Βουλής τίμησε τη μνήμη του Ντ. Μιχαηλίδη

Με προ ημερησίας διατάξεως αναφορά του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και μονόλεπτη σιγή από την Ολομέλεια του νομοθετικού σώματος τιμήθηκε η μνήμη του πολιτικού, πρώην Βουλευτή και πρώην Υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη, ο οποίος απεβίωσε στις 6 Απριλίου.

Στην αναφορά του ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι ο Ντίνος Μιχαηλίδης

γεννήθηκε στη Λεμεσό τον Δεκέμβριο του 1937 και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Δημοκρατικού κόμματος, του οποίου διετέλεσε και αντιπρόεδρος την περίοδο 1996-1998.

Αναφερόμενος στην πολιτική σταδιοδρομία του Ντίνου Μιχαηλίδη, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι το 1999 ίδρυσε το Αγωνιστικό Δημοκρατικό Κίνημα (ΑΔΗΚ), του οποίου διετέλεσε πρόεδρος.

Ανέφερε επίσης ότι υπηρέτησε ως πρέσβης σε διάφορες πρεσβείες της Κύπρου στο εξωτερικό. Και ότι διετέλεσε Υπουργός Προεδρίας στην κυβέρνηση Σπύρου Κυπριανού και Υπουργός Εσωτερικών στις κυβερνήσεις Σπύρου Κυπριανού και Γλαύκου Κληρίδη. Διετέλεσε επίσης Βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού του ΔΗΚΟ και αργότερα του ΑΔΗΚ, καθώς και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων.

Keywords
Τυχαία Θέματα