Handelsblatt: Η Ευρώπη αναζητά διέξοδο από την κρίση του φυσικού αερίου

Η Ευρώπη αναζητά διέξοδο από την κρίση του φυσικού αερίου με την συνδρομή των ΗΠΑ και του Κατάρ, όπως αναφέρει η ε/φ Handelsblatt.

Η Gazprom είχε δεσμευτεί να διοχετεύει κάθε ημέρα μέσω της Ουκρανίας κατά μέσο όρο 109 εκ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, αλλά παρέδωσε το πρώτο εξάμηνο του Ιανουαρίου μόλις 53 εκ. Εν τω μεταξύ, η παραγωγή φυσικού αερίου από την Gazprom αυξήθηκε κατά 2,1%.

Εν μέσω της μείωσης των προμηθειών φυσικού αερίου από την Ρωσία,

αυξάνεται στην Ευρώπη ο αριθμός των τερματικών σταθμών υγροποιημένου αερίου: Η Ελλάδα ανακοίνωσε τώρα ότι θα κατασκευάσει ένα δεύτερο σταθμό LNG στην Αλεξανδρούπολη. Η εγκατάσταση κόστους 167 εκ. ευρώ, η οποία έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία έως το τέλος του 2023, θα κατασκευαστεί με κρατικές επιδοτήσεις και χρηματοδότηση της ΕΕ.

Ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς υποστηρίζει πλέον τα σχέδια για την κατασκευή «ενός ή περισσότερων» τερματικών σταθμών LNG στη Γερμανία, δήλωσε χθες στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Χεμπερστράιτ.

Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται έντονα για το ζήτημα της ασφάλειας του εφοδιασμού της ΕΕ. Ο Προέδρος Μπάιντεν σχεδίαζε να δεχθεί χθες το βράδυ τον Εμίρη του Κατάρ στον Λευκό Οίκο με θέμα συζήτησης το κατά πόσον το LNG μπορεί πλέον να μεταφερθεί σε μεγάλες ποσότητες προς την Ευρώπη

Διαβάστε επίσης 

Τετραμερής επικοινωνία για την κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα