Japan Display:Eτοιμάζει παραγωγή OLED οθονών iPhone το 2018;

Μπορεί να βρισκόμαστε κοντά στο 2016 και στο iPhone 6s και iPhone 6s Plus, αλλά, σύμφωνα με φήμες, η εταιρεία Japan Display, ετοιμάζεται για μαζική κατασκευή οθονών OLED την άνοιξη του 2018, έτσι ώστε να εξοπλίσει τα iPhone

του 2018 και έπειτα.

Από το 2007 και το πρώτο iPhone μέχρι σήμερα, όλες οι συσκευές διαθέτουν LCD IPS οθόνες και αν η φημολογία βγει αληθινή, ίσως από το 2018 και έπειτα τα iPhone να είναι «εφοδιασμένα» με οθόνες OLED, πραγματοποιώντας μια τεράστια αλλαγή για τη μορφή του iPhone με τα όσα γνωρίζαμε μέχρι τις μέρες μας.

Οι πληροφορίες, πηγάζουν από τον Ιαπωνικό ιστότοπο Nikkan Kogyo Shimbun, στον οποίο αναφέρεται ότι οι υπεύθυνοι των εταιρειών Japan Display, Hitachi και Toshiba, βρίσκονται σε συζητήσεις με την Apple για να ενσωματώσουν τις OLED οθόνες στα επόμενα iPhone, εκτοπίζοντας τους τωρινούς προμηθευτές Samsung Electronics και LG Display.

Οι OLED οθόνες, αποδίδουν μεγαλύτερη ακρίβεια στην απόδοση των χρωμάτων αλλά και καθαρότερες εικόνες σε σύγκριση με τις LCD οθόνες αλλά η διάρκεια ζωής τους είναι μικρότερη και το κόστος παραγωγής τους μεγαλύτερο.

Η μόνη Apple συσκευή που διαθέτει οθόνη τεχνολογίας OLED, είναι το Apple Watch και μένει να δούμε πότε και αν θα ενσωματωθούν αυτές οι οθόνες και σε άλλες συσκευές της εταιρείας.

Άγνωστο παραμένει, το αν αυτό το σενάριο θα βγει αληθινό, αλλά αν αναλογιστούμε τη δήλωση του γνωστού αναλυτή, Ming-Chi Kuo της εταιρείας KGI Securities, ο οποίος ανάφερε ότι τα iPhone δε θα αλλάξουν οθόνη για τα επόμενα τρία χρόνια, τότε η ημερομηνία συμπίπτει με αυτή της Ιαπωνικής σελίδας.

ΠΗΓΗ: techblog

Keywords
Τυχαία Θέματα