LIFE-foodprint-Περιβαλλοντικό πανηγύρι

Ένα πρωτοποριακό και απόλυτα ενδιαφέρον πανηγύρι με εργαστήρια υπέρ της μείωσης σπατάλης τροφίμων διοργανώνεται το Σάββατο 22 Απριλίου 2023, από τους εταίρους του προγράμματος «LIFE-foodprint», σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου.

Η εκδήλωση υπό τον τίτλο «Μαθαίνω παίζοντας πως να μην σπαταλώ τα τρόφιμα» θα γίνει μεταξύ των ωρών 10.00-13.00 μμ στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στην Αθαλάσσα στην Λευκωσία.

Το περιβαλλοντικό πανηγύρι αφορά παιδιά προδημοτικής και δημοτικής εκπαίδευσης, εν τούτοις

ο κάθε πολίτης ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι ευπρόσδεκτος. Ειδικότερα, τονίζεται ότι τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους, οι οποίοι έχουν και την ευθύνη της εποπτείας τους.

Ποιος ο στόχος;

Στόχος του περιβαλλοντικού πανηγυριού είναι μικροί και μεγάλοι μέσα από ευχάριστες, απλού τύπου δημιουργικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν στα θέματα που άπτονται της παραγωγής και της σπατάλης τροφίμων, της επισιτιστικής ασφάλειας τροφίμων, της διαχείρισης και μείωσης της σπατάλης τροφίμων, της κομποστοποίησης, της υπεύθυνης κατανάλωσης, της υιοθέτησης αειφόρων πρακτικών για τη μείωση της σπατάλης τροφής.

Κατά τη διάρκεια του περιβαλλοντικού πανηγυριού πρόκειται να διοργανωθούν βιωματικά εργαστήρια, στα οποία γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τη συμμετοχή τους σε αυτά να γνωρίσουν την διαδικασία της κομποστοποίησης, να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να επαναχρησιμοποιήσουν τα περισσεύματα της τροφής, όπως επίσης και μέσα από διάφορα παιχνίδια, με τη χρήση τάπλετ, οι συμμετέχοντες/ συμμετέχουσες γνωρίζουν τα αίτια της σπατάλης τροφίμων, τα στάδια στην αλυσίδα εφοδιασμού, όπως επίσης και τις συνέπειες της σπατάλης τροφίμων.

Επίσης, εξετάζουν τρόπους που μπορούν να υιοθετήσουν στην καθημερινότητά τους αναφορικά με τη μείωση της σπατάλης τροφίμων.

Σκοπός των εργαστηρίων είναι οι εκπαιδευόμενοι/εκπαιδευόμενες να αναθεωρήσουν τη συνήθεια που έχουμε στα σπίτια μας να πετάμε όλα όσα δεν θα χρησιμοποιηθούν για βρώση και να μάθουν πώς μπορούμε να παράγουμε δική μας τροφή.

Περίπτερο LIFE-foodprint

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα υπάρχει περίπτερο του έργου Life Foodprint, όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Επιπλέον, θα δοθεί οδηγός κομποστοποίησης και θα ζητηθεί από τα παιδιά να υπογράψουν μία δέσμευση με την οποία θα ενημερώνουν την οικογένειά τους για τη σημασία της υιοθέτησης της κομοποστοποιήσης στα σπίτια τους. Όσα παιδιά υπογράψουν τη δέσμευση, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην κλήρωση για την απόκτηση δωρέαν κομποστοποιητών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να κληρωθούν πέντε κομποστοποιητές με πέντε τυχερούς αποδέκτες.

Τι να έχετε μαζί σας:

Οι ενδιαφερόμενοι που θα επισκεφθούν το πανηγύρι επιβάλλεται να έχουν μαζί τους:

*Καπέλο (και κρέμα αντηλιακής προστασίας)

*Παγουράκι με νερό

*Υγιεινά σνακς, φρούτα

*Xαλαρό ντύσιμο και καλή διάθεση για να διασκεδάσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
LIFE#45foodprint#45Περιβαλλοντικό,LIFE#45foodprint#45perivallontiko