LIVE: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στην Μητρόπολη

Ως «ημέρα πένθους και οδύνης» χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την 24η Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στην Μητρόπολη Αθηνών, σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουλίου και ώρα 20:00, καλώντας: «όλους και όλες να ψάλουμε μαζί το "τη Υπερμάχω" υπέρ βοηθείας και ενισχύσεως του γένους μας».

Νωρίς το μεσημέρι, της Παρασκευής ολοκληρώθηκε

η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, μετά από 86 ολόκληρα χρόνια καθώς με την απόφαση του τουρκικού Ανώτατου Δικαστηρίου στις 10 Ιουλίου άνοιξε ο δρόμος για την μετατροπή του ιστορικού χώρου σε τζαμί, καταργώντας το μουσειακό καθεστώς που υπήρχε.

Σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Ακάθιστος Ύμνος θα ψαλεί σε μια «ημέρα πένθους και οδύνης για όλη την Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό και ολόκληρο τον Ελληνισμό» καθώς η Αγία Σοφία θα λειτουργήσει ως τζαμί μετά την απόφαση μετατροπής που έλαβε η Τουρκία.

«Αύριο, Παρασκευή 24 Ιουλίου ε.ε. και ώρα 20:00, ημέρα λειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, αλλά και ημέρα πένθους και οδύνης για όλη την Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό και ολόκληρο τον Ελληνισμό, o Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα προστεί της Ιεράς Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αθηνών», ανέφερε η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.

Μάλιστα, ο αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του την Τρίτη είχε υπογραμμίσει πως ο «μεγάλος ναός της Αγίας Σοφίας γίνεται άθυρμα στα χέρια ανθρώπων που, κατ’ επάγγελμα και διαχρονικά, ποδοπατούν το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τροφοδοτούν την σκοτεινότερη μορφή θρησκευτικής μισαλλοδοξίας για να εμπεδώσουν, όπως αυτοί νομίζουν, την κυριαρχία τους».

Δείτε το βίντεο: 

 Διαβάστε επίσης: 

Έκαναν τζαμί την Αγιά Σοφιά – Τουρκικοί αλαλαγμοί έξω απ'την Αγιά Σοφιά/ΒΙΝΤΕΟ

Συνθήματα Γκρίζων Λύκων κατά της Ελλάδας έξω από Αγιά Σοφιά (BINTEO)

Nαύαρχος Χρηστίδης: «Έχουμε πυραύλους να βυθίσουμε 2 φορές τον τουρκικό στόλο»

Keywords
Τυχαία Θέματα