London Clinic: Τι λέει για την «παραβίαση» του ιατρικού απορρήτου της Κέιτ

Σε δήλωση με την οποία διαβεβαιώνει πως θα ληφθούν όλα τα δέοντα μέτρα στον απόηχο της καταγγελίας περί απόπειρας παραβίασης του ιατρικού απορρήτου της Κέιτ Μίντλετον, προέβη η ιδιωτική κλινική The London Clinic.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ιδιωτικού θεραπευτηρίου Αλ Ράσελ ανέφερε σε γραπτή δήλωση πως όλοι οι εργαζόμενοι εκεί έχουν επίγνωση των «ατομικών, επαγγελματικών, δεοντολογικών και νομικών καθηκόντων» τους αναφορικά με το ιατρικό απόρρητο των ασθενών.

«Έχουμε σε ισχύ συστήματα

για να παρακολουθούμε τη διαχείριση των πληροφοριών των ασθενών και στην περίπτωση οποιασδήποτε παραβίασης όλα τα δέοντα ερευνητικά, κανονιστικά και πειθαρχικά βήματα θα ληφθούν. Δεν υπάρχει χώρος στο νοσοκομείο μας για εκείνους που εσκεμμένα παραβιάζουν την εμπιστοσύνη οποιουδήποτε εκ των ασθενών μας ή συναδέλφων», κατέληξε ο κ. Ράσελ.

Όπως αποκάλυψε η Daily Mirror, τουλάχιστον ένα μέλος προσωπικού της κλινικής προσπάθησε να δει τις ιατρικές σημειώσεις που αφορούσαν την πριγκίπισσα της Ουαλιας, ενώ εκείνη νοσηλευόταν μετά από την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στα μέσα Ιανουαρίου.

Η καταγγελία έχει οδηγήσει σε εσωτερική έρευνα και σε έρευνα από το αρμόδιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων Γραφείο Επιθεωρητή Πληροφοριών.

Διαβάστε επίσης: Ξεσπά ο άνδρας που τράβηξε το βίντεο με την Κέιτ - «Την είδα με τα μάτια μου»

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα