Mediterranean Hospital: Φτιάχνει Ακτινοθεραπευτικό με 2 γραμμικούς επιταχυντές

Το Mediterranean Hospital of Cyprus και η Attikouris Medical, εταίρος τεχνολογίας υγειονομικής περίθαλψης, με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουν τη Συμφωνία για την αγορά και εγκατάσταση 2 (δύο) Γραμμικών Επιταχυντών Ακτινοθεραπείας Varian και του σχετικού θεραπευτικού λογισμικού, για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης επιβάρυνσης του καρκίνου στην Κύπρο.  Ο Εξοπλισμός προγραμματίζεται να εγκατασταθεί στις νέες εγκαταστάσεις του Mediterranean Hospital

στη Λεμεσό περί τα τέλη του 2023.

Το Mediterranean Hospital of Cyprus είναι ένα τριτοβάθμιο ιδιωτικό νοσοκομείο, πλήρως συμβεβλημένο με το Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓΕΣΥ) και το πρώτο νοσοκομείο που εντάχθηκε τόσο για Ενδονοσοκομειακή όσο και για Εξωνοσοκομειακή περίθαλψη. Είναι το μοναδικό Ιδιωτικό Νοσοκομείο στην Κύπρο με Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών πλήρως συμβεβλημένο με το Γενικό Σύστημα Υγείας το οποίο διεισδύει προοδευτικά και στην Ογκολογία.

Η απόφαση του Mediterranean Hospital of Cyprus να επενδύσει σε Υπηρεσίες Ακτινοθεραπείας διασφαλίζει τις προσπάθειες του Νοσοκομείου ως μια κορυφαία και πλήρως ολοκληρωμένη μονάδα υγειονομικής περίθαλψης, παρέχοντας όλο το φάσμα των υπηρεσιών υγείας και συμπληρώνοντας τα ήδη αναπτυσσόμενα και δυναμικά Τμήματα της Παθολογικής Ογκολογίας και Χειρουργικής Ογκολογίας του.

One Varian Truebeam

Από την κυκλοφορία του, το σύστημα ακτινοθεραπείας Truebeam της Varian αποτελεί το σημείο αναφοράς στην αριστεία για τη θεραπεία του καρκίνου υψηλής ακρίβειας. Το Truebeam παρέχει μια ποικιλία τεχνικών θεραπείας όπως το HyperArc και το RapidArc για την αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος περιστατικών καρκίνου.  Η προηγμένη απεικόνισή του περιλαμβάνει ακτινογραφίες MV/kV συγχρονισμένες με την αναπνοή, 4D CBCT, δυνατή απεικόνιση και πολλά άλλα, προσφέρει έλεγχο δοσολογίας υψηλής ακρίβειας, με ακρίβεια κάτω του χιλιοστού.



Εικόνα 1: Ο γραμμικός επιταχυντής Truebeam της Varian

One Varian Halcyon

Το Halcyon είναι μια καινοτόμος νέα πλατφόρμα που παρέχει κορυφαία ακτινοθεραπεία με υψηλή λειτουργική αποτελεσματικότητα από τη Varian. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να εξορθολογήσουν τη ροή εργασίας τους και να αυξήσουν τους χρόνους εγκατάστασης, εκπαίδευσης και θεραπείας. Ο χρόνος μετάδοσης κάθε δέσμης διαρκεί συνήθως 2 λεπτά, ενώ το απλοποιημένο πρόγραμμα διασύνδεσης διευκολύνει την παροχή θεραπειών σε ασθενείς.


Εικόνα 2: Ο Γραμμικός Επιταχυντής Halcyon της Varian

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Attikouris Medical, Κώστας Αττικούρης, δήλωσε:

«Μας τιμά για άλλη μια φορά που επιλεγήκαμε από το Mediterranean Hospital of Cyprus αυτή τη φορά για την εγκατάσταση 2 (δύο) γραμμικών επιταχυντών ακτινοθεραπείας της Varian. Γνωρίζουμε ότι αυτό θα βελτιώσει την ποιότητα, τη διαθεσιμότητα, την ευκολία και τα αποτελέσματα της διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου στην Κύπρο και είμαστε πραγματικά ευγνώμονες που συνεργαζόμαστε με το Mediterranean Hospital για την πραγματοποίηση αυτής της επένδυσης».

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει εκτεταμένη προετοιμασία και εκπαίδευση προσωπικού, ενισχύοντας τις δεξιότητες ιατρικής τεχνολογίας του Ογκολογικού Τμήματος του Mediterranean Hospital. Η Attikouris Medical συνεργάζεται επίσης με το Mediterranean Hospital για την παροχή υποστήριξης και συντήρησης στις λειτουργίες του εξοπλισμού Varian.

Ο Νότης Ζαννέτος, Γενικός Διευθυντής του Mediterranean Hospital of Cyprus, σχολίασε:

«Άλλο ένα ορόσημο πραγματοποιεί σήμερα το Mediterranean Hospital of Cyprus. Είμαστε φυσικά χαρούμενοι που επιτεύχθηκε μέσα από μια ακόμη συνεργασία με την εταιρεία Attikouris Medical. Η απόφασή μας να προσφέρουμε ολοκληρωμένες ογκολογικές υπηρεσίες σε ένα ασφαλές νοσοκομειακό περιβάλλον είναι πλέον πραγματικότητα. Στόχος μας, είναι να παρέχουμε αυξημένη θεραπευτική ικανότητα και διευρυμένη πρόσβαση των ασθενών σε ογκολογικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε ένα ασφαλές και οικονομικά αποδοτικό περιβάλλον για τον πληθυσμό της Κύπρου.

Με την απόφαση αυτή, το Mediterranean Hospital of Cyprus επιβεβαιώνει την ηγετική του θέση στην κυπριακή αγορά υγειονομικής περίθαλψης. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε για καλύτερες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και υπηρεσίες φροντίδας υψηλής ποιότητας στους ασθενείς».

Keywords
Τυχαία Θέματα