Nations League: Στις χειρότερες ομάδες η Κύπρος

Η Εθνική Κύπρου πήρε τον πρώτο της βαθμό στο Nations League, ωστόσο παρέμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου και ως μια από τις χειρότερες ομάδες της φετινής διοργάνωσης. Απομένουν ακόμη δυο αγωνιστικές προκειμένου να σώσει ότι σώζεται. Το μοναδικό θετικό από τη χθεσινή ισοπαλία με το Αζερμπαϊτζάν, ήταν ο Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικό ντεμπούτο και αρκετές σωτήριες επεμβάσεις, μεταξύ αυτών και πέναλτι. 

Η λευκή ισοπαλία με τους Αζέρους ανέδειξε για ακόμη μια φορά την επιθετική

ανεπάρκεια της Εθνικής μας. Σε τέσσερις επίσημους αγώνες και κόντρα σε βατούς αντιπάλους, η Κύπρος δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίκτυα. Το χειρότερο είναι ότι δεν μπορεί να αναπτυχθεί, αλλά ούτε και να δημιουργήσει. Επομένως, είναι φυσικό επακόλουθο το επιθετικό... μηδέν.

Το αρνητικό αυτό στοιχείο κατατάσσει την Κύπρο στην κορυφή της μικρής λίστας των ομάδων που δεν γεύτηκαν τη χαρά του γκολ στη φετινή διοργάνωση. Οι άλλες δυο από σύνολο 55 Εθνικών, είναι το Σαν Μαρίνο και η Ανδόρα που συμμετέχουν στη Δ΄Κατηγορία.

Το πιο πάνω κομμάτι έρχεται να τοποθετήσει την Εθνική μας στην προτελευταία θέση στην κατηγορία «συντελεστή τερμάτων». Το -5 (0-5) είναι το δεύτερο χειρότερο του Nations League, αφού η μοναδική χώρα που έχει χειρότερο συντελεστή είναι η Ισλανδία με -8 (1-9). Στο -5 και δίπλα στην Κύπρο βρίσκεται η Βόρεια Ιρλανδία (2-7).
 

Keywords
Τυχαία Θέματα