O FDA διαφωνεί με συμπέρασμα ΠΟΥ για ασπαρτάμη

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) εξέφρασε την διαφωνία του με τη με την νέα ταξινόμηση του ΠΟΥ σχετικά με την ασπαρτάμη, επισημαίνοντας στοιχεία ασφάλειας. Σε γραπτή δήλωση, ένας αξιωματούχος του FDA είπε στο NPR ότι η επισήμανση της ασπαρτάμης από τον ΠΟΥ «ως «πιθανώς καρκινογόνος για τον άνθρωπο» δεν σημαίνει

ότι η ασπαρτάμη συνδέεται στην πραγματικότητα με τον καρκίνο».

Διαβάστε επίσης: ΠΟΥ: Η ασπαρτάμη είναι «πιθανόν» καρκινογόνα

Ο ΠΟΥ έχει ορίσει εδώ και καιρό την αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη, ή ADI, ασπαρτάμης σε μέγιστο 40 χιλιοστόγραμμα ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα. Έτσι, ένα άτομο που ζυγίζει 60 κιλά (περίπου 130 λίβρες), θα μπορούσε να καταναλώνει έως και 2.400 χιλιοστόγραμμα την ημέρα, που ισοδυναμεί χονδρικά με 12 κονσέρβες αναξυπτικού diet — πολύ υψηλότερα από ό,τι καταναλώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι.

The US FDA says its disagrees with the conclusion of the World Health Organization that aspartame is a possible carcinogen to humans.

— The Spectator Index (@spectatorindex) July 13, 2023

Εάν οι άνθρωποι καταναλώνουν ασπαρτάμη ως τρόπο για να αποφύγουν τη ζάχαρη και να ελέγξουν το βάρος, «το όφελος δεν υπάρχει», λένε οι ειδικοί

Με βάση μια ανασκόπηση από το 2022 που δείχνει ότι δεν υπάρχει σαφής συναίνεση σχετικά με το εάν τα γλυκαντικά είναι αποτελεσματικά για τη μακροπρόθεσμη διαχείριση βάρους, ο ΠΟΥ συνιστά τώρα να μην χρησιμοποιείτε γλυκαντικά χωρίς ζάχαρη για τον έλεγχο του σωματικού βάρους.

Η ασπαρτάμη εγκρίθηκε για χρήση ως γλυκαντικό στις ΗΠΑ το 1974.

Keywords
Τυχαία Θέματα