O Tarek Fatah μαστιγώνει Ερντογάν: «Φύγετε από Κύπρο - Είναι Έλληνες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σφοδρή επίθεση κατά του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο παγκοσμίου φήμης δημοσιογράφος, συγγραφέας και σχολιαστής πακιστανικής καταγωγής που ζει στον Καναδά, Tarek Fatah. Μιλώντας στους New Delhi Times κατηγόρησε για υποκρισία την Τουρκία όταν μιλά για «παράνομη κατοχή» του Κασμίρ όταν η ίδια εισέβαλε παράνομα στην Κύπρο το 1974 και έκτοτε κατέχει το μισό νησί.

Διαβάστε επίσης: Η Ινδία τράβηξε το «κυπριακό χαλί» σε Ερντογάν

ως απάντηση σε Κασμίρ

Ο Fatah ο οποίος είναι γνωστός για την κριτική του στο Πακιστάν και τον ισλαμισμό,  χαρακτήρισε τον Ερντογάν ως «νέο Χαλίφη του Ισλάμ»  του οποίου η συμπεριφορά όπως λέει οδηγεί στην στενότερη σχέση της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ινδία.

Επέκρινε επίσης την Τουρκία για τον παράνομο εποικισμό των κατεχομένων .

«Φύγετε από την Κύπρο, τερματίστε την κατοχή και τότε μπορεί να συνομιλήσουμε.  Δεν θέλουμε να διαπραγματευόμαστε με χώρες  που πηγαίνουν και κατακτούν ξένα εδάφη», είπε.

«Η εισήγησή μου στους Τούρκους είναι, φύγετε, εγκαταλείψτε την Κύπρο στους Κυπρίους. Δεν έχετε δικαιοδοσία σε ένα νησί που βρίσκεται στην μέση της Μεσογείου όπου οι κάτοικοί του είναι Ελληνικής καταγωγής από την αρχαιότητα. Η Ελλάδα δεν εισέβαλε στην Κύπρο. Επέτρεψε να έχει μια δημοκρατική Κυβέρνηση με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο».

«Επομένως, οποτεδήποτε έρθει κάποιος Τούρκος και ισχυριστεί κάτι εναντίων της Ινδίας, ελπίζω πως οι Ινδοί διπλωμάτες αλλά και οι Ινδοί της διασποράς  θα του απαντήσουν  πίσω πως όσο δεν φεύγουν από την Κύπρο δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε», είπε.

Ο αρθρογράφος των New Delhi Times, Τάρεκ Φατάχ, εκθέτει την τουρκική ατζέντα και ζητά από τους απογόνους «του Μπαμπούρ και του Τιμούρ» να ανησυχούν για τα προβλήματα στην αυλή τους και να σταματήσουν να χτυπούν τη μύτη τους στην Ινδία και τα Εδάφη της Ένωσης στο Τζαμού, Κασμίρ και Λαδάκ.

#Turkey, the illegal occupier of #Cyprus has the audacity to talk about the ‘occupation’ of Jammu &Kashmir J&K. Why doesn’t Turkey end its illegal Cypriot occupation, I ask on @NewDelhiTimes’ show #WhatTheFatah. https://t.co/3dp7EcNPZq

— Tarek Fatah (@TarekFatah) September 29, 2021
Keywords
Τυχαία Θέματα