Oικονομία: Η Αθήνα αποδοκιμάζει 'καταστροφολιγικά σενάρια'

Κύκλο επαφών σε όλα τα επίπεδα δηλώνει η κυβέρνηση, σε ολίγων λέξεων άτυπο σημείωμά της, ότι πραγματοποιεί στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Επ’ αυτού θα αποφασίσουν την ερχόμενη Παρασκευή στη Μάλτα οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης. Το ελληνικό ζήτημα θα εξετασθεί, όπως ανακοινώθηκε, ως τέταρτο στην ημερησία διάταξη, γεγονός που σχολιάζεται από πολιτικούς παρατηρητές στην Αθήνα

ως «υποβίβαση του θέματος της αξιολόγησης» επί του παρόντος, και πιθανή μετάθεσή του για μετέπειτα Eurogroup.

Σε άρθρο του Ρίτσαρντ Ντίξον στο πρακτορείο Ρόϊτερς, διατυπώνεται η βεβαιότητα ότι «ο Τσίπρας θα δεχτεί να πιει και την τελευταία δόση του πικρού φαρμάκου», αποδεχόμενος ό,τι προτείνουν οι δανειστές, κυρίως για μείωση συντάξεων και αλλαγές στα εργασιακά. Ο αρθρογράφος επισημαίνει επιπλέον ότι η Ελλάδα «θα χρειαστεί και τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης».

«Παρά τους διαπληκτισμούς "στο παρά πέντε" για τις συντάξεις την περασμένη εβδομάδα, οι πιστωτές σύντομα αναμένεται να εγκρίνουν την τελευταία δόση που εκκρεμεί με βάση την ισχύουσα συμφωνία για το πρόγραμμα διάσωσης ύψους 86 δισεκ. ευρώ. Αλλά αυτό θα δώσει χρόνο στη Αθήνα μόνο έως τα μέσα του 2018. Έπειτα, θα απαιτηθεί ένα νέο πρόγραμμα – το τέταρτο από την έναρξη της οικονομικής κρίσης» τονίζει το Ρόϊτερς.

Το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για «καταστροφολογικά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας», και τονίζει ότι αυτά «δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα».

Προαναγγέλλει μάλιστα ότι σύντομα, «με την ολοκλήρωση των επαφών, θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα