S&P: Στα "σκουπίδια" η οικονομία της Βραζιλίας

Στην κατηγορία “σκουπίδια” υποβάθμισε ο οίκος Standard &Poor`s την πιστοληπτική ικανότητα της Βραζιλίας, επικαλούμενος τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση της Προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ να διαχειριστεί το αυξανόμενο χρέος και την πολιτική αναταραχή.

"Υποβαθμίσαμε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση σε ξένο και τοπικό νόμισμα της Βραζιλίας στο `ΒΒ+` και `ΒΒΒ-`, αντιστοίχως”, σημειώνει ο Οίκος σε ανακοίνωση του.

Η κατηγορία “σκουπίδια” αποτελεί ένα πλήγμα για την οικονομία της Βραζιλίας,

διότι θα μπορούσε να διώξει τους επενδυτές τη στιγμή που η Πρόεδρος της χώρας και ο Υπουργός Οικονομικών Joaquim Levy προσπαθούν να εξυγιάνουν τα δημόσια οικονομικά.

“Οι πολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Βραζιλία συνέχισαν να αυξάνονται, επιβαρύνοντας την ικανότητα και την προθυμία της Κυβέρνησης να καταθέσει τον προϋπολογισμό του 2016 στο Κογκρέσο”, που να είναι συνεπής με τους οικονομικούς στόχους, τονίζει ο S&P.

“Οι αρνητικές προοπτικές αντανακλούν την πεποίθηση μας πως υπάρχουν μια στις τρεις πιθανότητες για περαιτέρω υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας λόγω της περαιτέρω επιδείνωσης της δημοσιονομικής θέσης της Βραζιλίας", σημειώνει ο διεθνής οίκος στην ανακοίνωση του.

Ο οικονομικός αναλυτής Andre Leite στην εταιρεία TAG Investimento εκτιμά ότι αν ακόμη ένας οίκος υποβαθμίσει τη Βραζιλία, “τότε είναι πολύ πιθανό να δούμε θεσμικούς επενδυτές να αποσύρουν τα κεφάλαια τους από την χώρα”.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα