Tην πρόκριση η Σίτι, τη νίκη η Βασιλεία (video)

Η Βασιλεία νίκησε 2-1 στο Μάντσεστερ, αλλά η Σίτι προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League για δεύτερη φορά στην ιστορία της (video) (Δείτε το Live)


Η Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League παρά την ήττα της με 1-2 απ' τη Βασιλεία στο "City of Manchester", καθώς είχε νικήσει 4-0 στην Ελβετία.

Αυτή

είναι η δεύτερη φορά που οι "πολίτες" θα βρεθούν στους "8" της Ευρώπης, ενώ η Βασιλεία πήρε τη νίκη κάνοντας ανατροπή με γκολ και ασίστ του Μοχάμεντ Ελγιουνούσι.

Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν το ματς στη μνήμη του Ντάβιντε Αστόρι...

Ο Σέρχιο Αγκουέρο δεν ήταν στην 11άδα, καθώς ήρθε η ώρα να ξεκουραστεί, με τον αντικαταστάτη του στην κορυφή της επίθεσης, Γκαμπριέλ Ζεζούς, να ανοίγει το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό.

Ο Βραζιλιάνος στράικερ έκανε το 1-0 με κοντινό πλασέ σε κενό τέρμα, έπειτα από εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Λερουά Σανέ και ασιστ του Μπερνάρντο Σίλβα από δεξιά, φτάνοντας τα 3 τέρματα φέτος στην διοργάνωση.

Δεν είχε σκοράρει στην Ελβετία, το έκανε όμως στο Μάντσεστερ η Βασιλεία, με τον Μοχάμεντ Ελγιουνούσι, τον αδελφό του Ταρίκ, να ισοφαρίσει σε 1-1 με δυνατό κοντινό σουτ, ένα λεπτό αφού λίγο έλειψε η Σίτι να κάνει το 2-0 με τον Γκιουντογάν (απέκρουσε ο Βάλτσικ).

Δύο φορές θα μπορούσε μέχρι το ημίχρονο η Βασιλεία να ολοκληρώσει την ανατροπή, καθώς στο 31' ο Ελγιουνούσι έχασε την ισορροπία και δεν κατάφερε να σουτάρει μέσα απ' την μικρή περιοχή(!), ενώ στο 39' ο Μπράβο μπλόκαρε το σουτ του Ριβέρος.

Η ανατροπή για τους φιλοξενούμενους τελικά ήρθε στο 71' και μάλιστα με πανέμορφο γκολ. Ο Μοχάμεντ Ελγιουνούσι ταλαιπώρησε τον Γιαγιά Τουρέ από δεξιά και έκανε εξαιρετική πάσα στον Μίκαελ Λανγκ, ο οποίος με δυνατό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Κλαούντιο Μπράβο στην κλειστή του γωνία. Αυτό ήταν το τρίτο φετινό γκολ για τον Ελβετό δεξιό μπακ-χαφ στην διοργάνωση!

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Μπράβο, Ντανίλο, Στόουνς, Λαπόρτ, Ζίντσενκο, Γιαγιά Τουρέ, Γκιουντογάν (66' Ιμπραχίμ Ντίαθ), Φόντεν (89' Ανταραμπιόγιο), Μπερνάρντο Σίλβα, Σανέ, Γκαμπριέλ Ζεζούς.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ : Βάτσλικ, Λανγκ, Σούχι, Φάμπιαν Φράι, Λακρουά, Ριβέρος, Ντιέ, Τσούφι, Μπουά (68' Στόκερ), Μοχάμεντ Ελγιουνούσι, Ομπερλέν (74' Φαν Βόλφσβινκελ).

Keywords
Τυχαία Θέματα