To 69% των Γάλλων δεν πιστεύει ότι με το νέο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση

To 69% των Γάλλων δεν πιστεύει ότι με το νομοσχέδιο για τη μετανάστευση που επεξεργάζεται εδώ και ένα έτος το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας θα περιοριστούν σημαντικά οι κίνδυνοι τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία. Αυτό προκύπτει από την τελευταία έρευνα της εταιρίας Odoxa-Backbone Consulting για λογαριασμό της εφημερίδας Le Figaro.

Οι αμφιβολίες, σύμφωνα με την έρευνα, απλώνονται ακόμη και στο κυβερνητικό στρατόπεδο, όπου σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι

του προέδρου Μακρόν (45%) αμφισβητούν την ικανότητα του νομοσχεδίου να εξαλείψει το τρομοκρατικό πρόβλημα. Ακόμη λιγότεροι (41%) το θεωρούν χρήσιμο. Επίσης, πάνω από τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων Γάλλων (78%) έχουν κακή γνώμη για την πολιτική της εκτελεστικής εξουσίας στον τομέα της μετανάστευσης, μια αύξηση 8 μονάδων σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Παρόλα αυτά, οι Γάλλοι έχουν θετική άποψη για δύο από τα νέα μέτρα που προτείνει ο υπουργός Εσωτερικών Νταρμανέν. Τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων (75%) εγκρίνουν την απέλαση καταδικασθέντων αλλοδαπών, ακόμη και αν έφτασαν στη Γαλλία πριν από την ηλικία των 13 ετών, ενώ σχεδόν άλλοι τόσοι Γάλλοι (73%) τάχθηκαν υπέρ της ανάκλησης της άδειας παραμονής ενός αλλοδαπού που υποστηρίζει την τζιχαντιστική ιδεολογία.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Δικαστήριο παρέτεινε την κράτηση της Ρωσοαμερικανίδας δημοσιογράφου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα