To «Kate-Gate» της Νότιας Κορέας - Μυστήριο με την εξαφάνιση της Πρώτης Κυρίας

Η απουσία της πρώτης κυρίας της Νότιας Κορέας Kim Keon-hee από τη δημόσια ζωή για μήνες μετά το σκάνδαλο με τις τσάντες Dior έχει εγείρει ερωτήματα στην χώρα της ανατολικής Ασίας.

Με τον σάλο  σχετικά με την  Κέιτ Μίντλετον στο Ηνωμένο Βασίλειο, η απουσία της κυρίας Κιμ έχει τροφοδοτήσει αυξανόμενες εικασίες στη Νότια Κορέα, με τους σχολιαστές να υποστηρίζουν ότι το σκάνδαλο με τις τσάντες και οι γενικές

εκλογές τον Απρίλιο μπορεί να είναι οι λόγοι πίσω από την εξαφάνισή της από την πολιτική αρένα.

Διαβάστε επίσης: London Clinic: Τι λέει για την «παραβίαση» του ιατρικού απορρήτου της Κέιτ

Οι ανησυχίες είχαν αυξηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για την έλλειψη δημοσίων εμφανίσεων  της Κέιτ μετά από χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά στις 16 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι εικασίες για την υγεία της.

Η κ. Kim δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση τους τελευταίους τέσσερις μήνες, κάτι που είναι ασυνήθιστο για την πρώτη κυρία, η οποία έχει ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή της Νότιας Κορέας από τότε που ανέλαβε η Yoon Suk-yeol το 2022.

Η 51χρονη εθεάθη για τελευταία φορά σε δημόσιο αρραβώνα κατά την επίσκεψή της στην Ολλανδία μαζί με τον σύζυγό της κ. Yoon τον Δεκέμβριο του 2023, στο τελευταίο ταξίδι τους στο εξωτερικό της χρονιάς.

Ήταν ένας μήνας πριν ο Γιουν και η κυρία Kim συναντήσουν το βασιλικό ζεύγος στη Βρετανία, καθώς η πριγκίπισσα Κέιτ και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ τους υποδέχτηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους.

Φορώντας ένα γκρι μακρύ παλτό, η κυρία Kim φωτογραφήθηκε δίπλα στην πριγκίπισσα.

Ήταν την ίδια περίοδο που το σκάνδαλο με τις τσάντες Dior εξελίχθηκε σε μια μεγάλη πολιτική διαμάχη στη χώρα, μειώνοντας το ποσοστό αποδοχής του κ. Yoon κάτω από το 30 τοις εκατό για πρώτη φορά σε εννέα μήνες στις αρχές Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης: Νότια Κορεά: Το σκάνδαλο μιας τσάντας Dior προκαλεί πολιτικό σεισμό (VID)

Αυτό το σκάνδαλο έγινε πρωτοσέλιδο αφότου βίντεο από κατασκοπευτική κάμερα υποδηλώνει ότι η πρώτη κυρία είχε λάβει ως δώρο μια πολυτελή τσάντα Christian Dior, αξίας τριών εκατομμυρίων γουόν (£ 1742), παραβιάζοντας έτσι μια νομοθεσία κατά των μοσχευμάτων.

Το βίντεο προκάλεσε αναταραχή στο κόμμα του, ενώ η αντιπολίτευση ζήτησε συγγνώμη από τον ίδιο και την πρώτη κυρία, η οποία ονομάστηκε «Μαρία Αντουανέτα της Σεούλ» από το όνομα της διαβόητης Γαλλίδας βασίλισσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα