Tο σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια τίμησε την επέτειο της ελληνικής επανάστασης

Tο σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια τιμά την 25η Μαρτίου, επέτειο της ελληνικής επανάστασης, δηλώνοντας το παρών του στον αντικατοχικό αγώνα "που μας επιβάλλουν οι σημερινές συνθήκες να διεξάγουμε, ως τη μόνη επιλογή μας για επιβίωση και συνέχιση του κυπριακού Ελληνισμού στην ελληνική κυπριακή γη".

Όπως αναφέρεται την 25η Μαρτίου 2023, η Αδούλωτη Κερύνεια

τίμησε με συμμετοχή στην παρέλαση την μνήμη των τότε αγωνιστών, και αντλώντας  διδάγματα από τις υποθήκες τους, "δηλώνει το /παρών της στον αντικατοχικό αγώνα που μας επιβάλλουν οι σημερινές συνθήκες να διεξάγουμε, ως τη μόνη επιλογή μας για επιβίωση και συνέχιση του κυπριακού Ελληνισμού στην ελληνική κυπριακή γη".

Αγώνα απελευθέρωσης της ημικατεχόμενης πατρίδας μας. Αποκατάστασης  των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας», αναφέρει το σωματείο σε σημερινή ανακοίνωσή του. Όπως σημειώνει, "σήμερα οι συνθήκες είναι ευνοϊκότερες από ότι ήταν τότε και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα από τη μια να λέμε σήμερα ότι τιμούμε τους αγωνιστές και την εξέγερση του 1821 και ταυτόχρονα να γινόμαστε πρεσβευτές της παράδοσης της μισής μας πατρίδας στους νέο-Οθωμανούς της Άγκυρας και τα ξένα συμφέροντα, υποθηκεύοντας ταυτόχρονα και το μέλλον ολόκληρης της Ελληνικής Κύπρου στον τουρκικό επεκτατισμό".

Διαβάστε επίσης: Aκτιβιστής Ι. Αποστολόπουλος:Η Μεσόγειος το πιο θανατηφόρο πέρασμα του πλανήτη

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αδούλωτη Κερύνεια,adouloti keryneia