To τουρκικό Anadolu κατηγορεί ΕΛΑΜ για επεισόδια Λεμεσό

Τα ρατσιστικά επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Λεμεσό την περασμένη βδομάδα έτυχαν επικοινωνιακής εκμετάλλευσης, όπως ήταν αναμενόμενο, από τα Τουρκικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα το τουρκικό κρατικό Πρακτορείο Anadolu  σε δημοσίευμά του στις 2/9/23 επιχείρησε να το διασυνδέσει με τα προηγούμενα περιστατικά στο τζαμί στη Λεμεσό προδίδοντας και θρησκευτική αντι-ισλαμική διάσταση αφού στο θέμα του ανάρτησε και σχετική φωτογραφία.

 Το δημοσίευμα αναφέρει:

«Στη νότια πόλη της

Λεμεσού, μια ομάδα ανθρώπων, αποτελούμενη ως επί το πλείστον από μέλη του ακροδεξιού και ρατσιστικού Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (ELAM), συγκεντρώθηκε στην περιοχή του Μώλου για να διαμαρτυρηθεί κατά των μεταναστών.

Μερικά άτομα της ομάδας, κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Η Κύπρος είναι ελληνική» και «Μετανάστες, δεν είστε ευπρόσδεκτοι», επιτέθηκαν σε επιχειρήσεις και εστιατόρια της περιοχής, με πολλά καταστήματα και οχήματα να πυρπολούνται.

Η αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα για συμμετοχή στις επιθέσεις.

Οι αρχές αγωνίζονται να λάβουν μέτρα κατά των αυξανόμενων ρατσιστικών επιθέσεων στην ελληνοκυπριακή διοίκηση τα τελευταία χρόνια.

Τα τελευταία 16 χρόνια, 413 ρατσιστικές επιθέσεις και περιστατικά έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια στην ελληνοκυπριακή διοίκηση και 125 υποθέσεις σχετικά με αυτά τα θέματα εκκρεμούν ακόμη στα δικαστήρια, σύμφωνα με τον Πολίτη».

Διαβάστε επίσης: Επί ποδός η Αστυνομία στη Χλώρακα – Τρεις συλλήψεις

Keywords
Τυχαία Θέματα