To «βρώμικο» ρωσικό παιγνίδι στα Βαλκάνια (vid)

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να απελάσει 2 Έλληνες διπλωμάτες η Ρωσία, και δεν αποκλείεται να απαγορεύσει είσοδο σε άλλους δύο.

Το σίγουρο είναι πως το Κρεμλίνο κρατά χαμηλό προφίλ, δεν επιχειρεί με δηλώσεις να ανεβάσει την ένταση και αυτό, στο διπλωματικό πεδίο, λέει πολλά.

Kάθε ανάμειξη από άλλες χώρες είναι απαράδεκτη, ήταν το σχόλιο του Γενς Στόλτενμπεργκ, όταν ρωτήθηκε για ρωσικό δάκτυλο. Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που θέλουν τους Ρώσους διπλωμάτες που μπήκαν στο στόχαστρο των ελληνικών αρχών, να έχουν

διαδραματίσει παρασκηνιακό ρόλο, με στόχο να μην περάσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια.

Επιβεβαίωση, πως η Ρωσία διαδραματίζει σκοτεινό ρόλο που περιλαμβάνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες και δωροδοκίες, με απώτερο σκοπό να ναυαγήσει η συμφωνία, προκειμένου να μην επεκταθεί το ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, συνιστά και η σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, με την οποία υποστηρίζει πως το ΝΑΤΟ εντάσσει με το ζόρι τα Σκόπια.

Βέβαια, για να είμαστε ακριβείς, δεν είναι οι Ρώσοι που έβγαλαν τους χιλιάδες Έλληνες στους δρόμους να διατρανώσουν τη διαφωνία τους με τη συμφωνία.

Ουδέποτε κράτησε τα προσχήματα ο Ζάεφ, έτσι και σήμερα. Ανέφερε πως η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ήταν εδώ και καιρό ενεργή στη Συμμαχία, καιρός να γίνει και μέλος και μίλησε για διεθνή αναγνώριση της «Μακεδονίας».

Από την άλλη ο Γενς Στόλτενμπεργκ πιο προσεκτικός, μίλησε για Σκόπια, όχι για ΦΥΡΟΜ, ή παράγωγο Μακεδονίας.

Αν υπάρχει ένας νικητής σε αυτή τη σύνοδο αυτός είναι ο Τραμπ.

Μετά τις απειλές ότι θα επιβάλλει κυρώσεις σε όσες εταιρείες στηρίξουν τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, εξασφάλισε περαιτέρω ανάπτυξη στο εμπόριο υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Καθόλου άσχετη και η δήλωση, σήμερα, του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τον πλωτό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη. Ο Τραμπ όμως απείλησε επίσης ότι θα αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ, απειλή που επιβεβαίωσε ο Γάλλος πρόεδρος, επιχειρώντας να διαψεύσει, λέγοντας πως δεν υπήρξε άμεση απειλή, άρα απείλησε έμμεσα.

Με αυτή την απειλή ο Τραμπ κατάφερε την αύξηση των αμυντικών δαπανών όλων των κρατών μελών της συμμαχίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα