Valencia CF Soccer Academy: Μεγάλη επένδυση σε υποδομές στο γήπεδο της

Πέραν από την ανανεωμένη ταυτότητα, με το rebranding της Valencia CF Soccer Academy Cyprus, τα παιδιά της ακαδημίας από τον Σεπτέμβριο του 2020 θα προπονούνται στα ολοκαίνουργια ποδοσφαιρικά γήπεδα του αθλητικού κέντρου «Κώστας Παπαέλληνας» (Κεραυνός) στο Στρόβολο.

Την καλοκαιρινή περίοδο υλοποιήθηκε η πλήρης ανανέωση των γηπέδων ποδοσφαίρου, με αλλαγή του χλοοτάπητα και του ποδοσφαιρικού εξοπλισμού.

Τοποθετήθηκε νέος χλοοτάπητας τελευταίας τεχνολογίας, με το ειδικό υπόστρωμα για τους κραδασμούς

(shock pad) από την εταιρεία Alveo Sport. Το συνθετικό γρασίδι και το υπόστρωμα προστατεύουν τους ποδοσφαιριστές σε περιπτώσεις πτώσεων και δημιουργήθηκε σε εργοστάσιο του Βελγίου, με πιστοποίηση από τη FIFA. Χρησιμοποιείται από μια σειρά συλλόγων και ομοσπονδιών, και «ντύνει» αρκετά γήπεδα, μεταξύ των οποίων το Μαρακανά στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το προπονητικό κέντρο ακαδημιών του Άγιαξ στο Άμστερνταμ.

Όσον αφορά το ειδικό γέμισμα των νέων γηπέδων του Κεραυνού, είναι οικολογικό πράσινου χρώματος, άοσμο και φιλικό προς το περιβάλλον.

Παράλληλα με τις αλλαγές στον χλοοτάπητα, αλλάχτηκε επίσης και όλος ο ποδοσφαιρικός εξοπλισμός, όπως οι εστίες και τα δίχτυα, με αγορά από την Ιταλία.

Το λίφτινγκ στα ποδοσφαιρικά γήπεδα του Αθλητικού Κέντρου, ακολούθησαν τις αντίστοιχες βελτιώσεις των τελευταίων χρόνων στο κλειστό γήπεδο του Κεραυνού, στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ και με τη δημιουργία των γηπέδων τένις. Επιπλέον, αυτό το διάστημα ολοκληρώθηκε και η ανακαίνιση του κτηρίου του σωματείου του Κεραυνού, το οποίο διαμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο χώρο, για εκδηλώσεις ή για χαλάρωση στην καφετέρια.

Γενικότερα, πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες αθλητικές επενδύσεις σε υποδομές στην πρωτεύουσα, των τελευταίων χρόνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα