ΑΕΚ: Να καθαρίσει την πρόκριση

Οι «κιτρινοπράσινοι» κόντρα στη Φολγκόρε από το Σαν Μαρίνο επιζητούν καθαρή νίκη με μηδέν παθητικό, για να μετατρέψουν τον επαναληπτικό σε τυπική διαδικασία.

Να τελειώσει, αν είναι δυνατόν, την υπόθεση πρόκριση από σήμερα είναι ο στόχος της ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι με τη Φολγκόρε, για τον α’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λίγκ. Η ΑΕΚ μπαίνει νωρίς-νωρίς στη «μάχη» της Ευρώπης, έχοντας νέο προπονητή στον πάγκο της και θα επιδιώξει να κάνει την

καλύτερη δυνατή αρχή, παίρνοντας μια καθαρή νίκη που θα μετατρέπει τον επαναληπτικό του Σαν Μαρίνο την ερχόμενη Πέμπτη σε τυπική διαδικασία. Η ΑΕΚ είναι το φαβορί, αλλά θα πρέπει να το αποδείξει και στο γήπεδο. Οι προσδοκίες φέτος στην Ευρώπη είναι μεγαλύτερες και αλίμονο να συναντήσει δυσκολίες από τη Φολγκόρε, έστω και αν πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο, καθώς βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού και πρόκειται για το πρώτο επίσημο παιχνίδι.

Το πλάνο για τη νίκη
Στοίχημα για την ΑΕΚ στο σημερινό πρώτο επίσημό της παιχνίδι θα είναι η αγωνιστική συνοχή που θα επιδείξει. Όπως διαφάνηκε και μέσα από τα φιλικά προετοιμασίας, η ομάδα βρίσκεται σε καλή κατάσταση υπό τις περιστάσεις και στο σημερινό παιχνίδι θα επιδιώξει να βάλει τον δικό της ρυθμό στο παιχνίδι και να εκμεταλλευτεί την ποιοτική της ανωτερότητα και κυρίως τις εμπειρίες που κουβαλούν οι ποδοσφαιριστές της. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ένας εκ των Σαϊθάρ ή Ταουντούλ, ενώ τη θέση του τιμωρημένου από πέρυσι Ορτίθ στο δεξί άκρο της άμυνας θα πάρει ο Μιντίκκης, πλαισιώνοντας τους Καταλά και Μόισοφ και μάλλον τον Εγγλέζου αντί του Χαραλάμπους στο αριστερό άκρο. Στον άξονα, από τη στιγμή που ο Μπόλιεβιτς θα μείνει εκτός για να προφυλαχθεί, τότε φαβορί για να φορέσει φανέλα βασικού είναι ο Λαμπάν. Οι Λαρένα και Τομάς θα είναι οι άλλοι δύο του κεντρικού άξονα, ενώ στην επίθεση ο Άλβες θα αγωνιστεί στην κορυφή, με τον Τρισκόφσκι να καλύπτει το ένα άκρο της γραμμής κρούσης και έναν εκ των Τέτε ή Χαραλαμπίδη να καλύπτει το άλλο άκρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα