ΑΕΚ: Τους κάνει φύλλο και φτερό

Δεν θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε ότι ο Τσάβι Ρόκα κάνει φύλλο και φτερό όλες τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν προταθεί, θέλοντας να κάνει τις καλύτερες επιλογές ενόψει της νέας περιόδου.

Άλλωστε, η εξαιρετική πορεία της ΑΕΚ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αύξησε τις απαιτήσεις αλλά και τις φιλοδοξίες όλων στην ομάδα, γι’ αυτό και η δουλειά του τεχνικού διευθυντή των «κιτρινοπράσινων» κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική. Αυτό που βγαίνει από τους διοικούντες είναι ότι κάποιες περιπτώσεις βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο

στάδιο και ίσως τα επόμενα 24ωρα να υπάρξουν ανακοινώσεις. Ωστόσο, ο μόνος που μπορεί να πει κάτι τέτοιο με σιγουριά είναι ο ίδιος ο κ. Ρόκα, αφού είναι αυτός που διαβουλεύεται με τους ποδοσφαιριστές. Το τελευταίο διάστημα, ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ έχει ρίξει το βάρος σε τρεις θέσεις, του τερματοφύλακα, του επιθετικού και του ακραίου επιθετικού.

Για την περίπτωση του τερματοφύλακα, καλά ενημερωμένη πηγή από την ΑΕΚ μας ανέφερε ότι, χωρίς υπερβολή, ο κ. Ρόκα το τελευταίο διάστημα έχει εξετάσει πάνω από 30 περιπτώσεις, κάποιες από τις οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μία εξ αυτών είναι και του Ισπανού τερματοφύλακα Mikel Saizar Soroa. Είναι 32 ετών και αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στην Κόρδοβα από την Έλτσε.
Το γεγονός, πάντως, ότι κάποιοι μετεγγραφικοί στόχοι είναι εγνωσμένης αξίας, φαίνεται κάπως δύσκολο να πουν το «ναι» για να αγωνιστούν στην ΑΕΚ. Στα υπέρ του Τσάβι Ρόκα είναι το γεγονός ότι υπάρχει η άνεση του χρόνου που του δίνει την ευχέρεια να κάνει τις καλύτερες επιλογές.
Πέραν των τριών θέσεων που προαναφέραμε, ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής το ψάχνει και για μία τέταρτη προσθήκη, αφού υπάρχει κενή θέση στον αριθμό των ξένων και κοινοτικών. Η προσθήκη θα γίνει με βάση τις ανάγκες της ομάδας που θα προκύψουν με την έναρξη της προετοιμασίας. Το πιο πιθανό είναι η κίνηση που θα γίνει να αφορά το κέντρο, ωστόσο δεν αποκλείεται να αποκτηθεί παίκτης με δυνατότητες να δώσει λύσεις και στα άκρα, ή ακόμα να έχει την ευχέρεια να αγωνιστεί ως αμυντικός δίνοντας λύσεις και στο κέντρο. Όλα αυτά, όπως προαναφέραμε, θα ξεκαθαρίσουν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Μπαίνουν στα… βάσανα
Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εργομετρικές εξετάσεις. Η επίσημη πρώτη προπόνηση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα, την Παρασκευή (26/6). Η αποστολή της ΑΕΚ θα αναχωρήσει για την Πολωνία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Ρεμς, την Τρίτη (30/6) και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 9 Ιουλίου. Μετά την επιστροφή από την Πολωνία θα γίνει η παρουσίαση των νέων αποκτημάτων, ενώ την ερχόμενη Τρίτη (23/6) θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου για τα εισιτήρια διαρκείας.
Κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, η ΑΕΚ θα δώσει τρία φιλικά παιχνίδια. Το ένα θα είναι με αντίπαλο τη Ρουμανική Κονστάτζα, ενώ τα άλλα δύο θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Με την επιστροφή της στην Κύπρο, η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν θα δώσει ακόμα δύο-τρία φιλικά για την καλύτερη προετοιμασία της ομάδας, ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.

Το γεγονός, πάντως, ότι κάποιοι μετεγγραφικοί στόχοι είναι εγνωσμένης αξίας, φαίνεται κάπως δύσκολο να πουν το «ναι» για να αγωνιστούν στην ΑΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα