Αφαιρέθηκαν τα σπαθιά από λογότυπο εθνικού αερομεταφορέα Σαουδικής Αραβίας

Η αεροπορική εταιρεία Saudia, ο εθνικός αερομεταφορέας της Σαουδικής Αραβίας, παρουσίασε χθες το νέο της λογότυπο. Βασισμένο στο εθνόσημο της χώρας, που συμπίπτει με το οικόσημο του βασιλικού οίκου των Σαούδ, το νέο λογότυπο αντικατέστησε τα δύο παραδοσιακά σπαθιά του θυρεού με δύο αδρές γραμμές, τονίζοντας παράλληλα το μέγεθος της χουρμαδιάς, του παραδοσιακού δέντρου που ενδημεί στη χώρα.

Μιλώντας στην αγγλόφωνη σαουδαραβική εφημερίδα Arab News,

ο επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της εταιρείας, Χάλεντ Τας, τόνισε ότι «η αλλαγή του λογοτύπου της Saudia σηματοδοτεί κάτι παραπάνω από μία απλή γραφιστική αλλαγή». «Με το νέο λογότυπο προωθείται η εισαγωγή νέων τεχνολογικών υπηρεσιών που θα προσφέρονται στον ταξιδιώτη, όπως η νέα εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα, η οποία πρόκειται να ‘αναγνωρίζει’ το προφίλ του ταξιδιώτη και θα ‘συνομιλεί’ μαζί του με λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, προτείνοντάς του προσφορές για ταξιδιωτικά πακέτα, ξενοδοχεία και εκδρομές», τονίζει ο Τας στη συνέντευξή του. Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της Arab News, η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή θα δίνει την δυνατότητα επιλογής θέσης για τις γυναίκες επιβάτες ώστε, κυρίως σε πολύωρες πτήσεις, να κάθονται δίπλα σε γυναίκες «όπως συνηθίζεται στην σαουδαραβική τοπική παράδοση», ενώ θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα υπηρεσιών για επιβάτες VIP, που θα ικανοποιεί εξατομικευμένες υπηρεσίες κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Ο Χάλεντ Τας δηλώνει «περήφανος που συμμετέχει στην γενικότερη αναδιαμόρφωση της εικόνας της χώρας του στο εσωτερικό αλλά και στον τρόπο που ‘συστήνεται’ εκ νέου η Σαουδική Αραβία στο εξωτερικό», προσθέτοντας ότι η έκφραση ‘sky is the limit’ δεν αποτελεί σχήμα λόγου.

Την τελευταία πενταετία, με νομοθετικές πρωτοβουλίες του Πρίγκιπα Διαδόχου, Μωχάμαντ Μπιν Σαλμάν, η Σαουδική Αραβία έχει υιοθετήσει σημαντικές αλλαγές στον καθημερινό τρόπο ζωής των πολιτών της, καθιστώντας την περισσότερο ανοικτή σε δυτικότροπες συνήθειες. Όσον αφορά στον τομέα του τουρισμού, η σαουδαραβική Κυβέρνηση έχει μειώσει τους περιορισμούς που ίσχυαν παλαιότερα ενθαρρύνοντας ξένους τουρίστες να επισκεφθούν τη χώρα, και παράλληλα η Saudia έχει παραγγείλει μεγάλο αριθμό νέων αεροσκαφών με στόχο, τα επόμενα χρόνια, το διεθνές αεροδρόμιο του Ριάντ να αποτελέσει κεντρικό διεθνή κόμβο για πτήσεις της εταιρείας που θα συνδέουν την Μέση Ανατολή με την Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική. Η εικόνα της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και του σαουδαραβικού εθνικού αερομεταφορέα που έφερε ως λογότυπο το εθνόσημο της χώρας, επλήγη σημαντικά αφενός όταν αποκαλύφθηκε ότι τρομοκράτες σαουδαραβική υπηκοότητας είχαν εμπλακεί στην επίθεση των Δίδυμων Πύργων στην Νέα Υόρκη στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 και αφετέρου όταν δημοσιοποιήθηκαν πληροφορίες που έφεραν την Κυβέρνηση του Ριάντ να εμπλέκεται στην δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο του 2018. 

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα