Αυστραλία: Κύπριος γιατρός βραβεύτηκε ως καθηγητής της χρονιάς

Ο Ελληνοκύπριος γιατρός Στέφανος Ηροδότου επιλέχθηκε από τους φοιτητές του στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης ως ο MD2 Καθηγητής της Χρονιάς για το 2023.

Ο Δρ Ηροδότου έχει αναγνωριστεί για τη συνεισφορά του στην ακαδημαϊκή και προσωπική ανάπτυξη των φοιτητών ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης.

Γεννημένος στην Κύπρο, σπούδασε ιατρική στην Αθήνα και έχει κάνει τα δημόσια νοσοκομεία της Μελβούρνης το «δεύτερο σπίτι» του

τα τελευταία 40 χρόνια.

Θεωρεί ότι η αναγνώριση είναι μεγάλη τιμή ειδικά επειδή προέρχεται από τους φοιτητές του.

«Είναι μεγάλη τιμή, είναι εκπληκτικό και με κάνει να νιώθω πολύ περήφανος για το ποιος είμαι, για το γεγονός ότι ξεκίνησα από την Κύπρο και για το ότι βρίσκομαι σήμερα εδώ », είπε στον Νέο Κόσμο.

«Όταν ξεκίνησα πριν από πολλά χρόνια, ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν μπορούσα να ονειρευτώ μια καριέρα σαν αυτή. Προέρχομαι από φτωχή οικογένεια, νιώθω μεγάλη τιμή».

Ο Δρ Ηροδότου υπήρξε ένα από τα βασικά στελέχη των τμημάτων επειγόντων περιστατικών στο Κοινοτικό Νοσοκομείο Preston and Northcote (PANCH) και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Northern στο Epping.

Επίσης, δραστηριοποιήθηκε πολύ στο χώρο της Κλινικής Ιατρικής, ενώ από το 2001 είναι υπεύθυνος για την περαιτέρω ενδονοσοκομειακή εκπαίδευση νοσηλευτών και ειδικών.

Ο Δρ. Ηροδότου έχει υπηρετήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας ενώ από το 1980-1992 ήταν Αντιπρόεδρος και επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Το 2022 έλαβε το Μετάλλιο του Τάγματος της Αυστραλίας (OAM) για την προσφορά του στην ιατρική και στην κυπριακή κοινότητα της Βικτώριας.

«Είμαι περήφανος για αυτό που είμαι. Λατρεύω την ιατρική και είμαι παθιασμένος με αυτό που κάνω και θα συνεχίσω να προσπαθώ να αφιερώνω τον υπόλοιπο χρόνο μου δουλεύοντας σε αυτό το επάγγελμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα