Αυστραλία: Στη φυλακή άντρας για τη δολοφονία της Κύπριας Ιόλης Χατζηλύρα

Ένας άνδρας φυλακίστηκε στην Αυστραλία για εννέα χρόνια για την «τρομερή» ανθρωποκτονία μιας γυναίκας με Κυπριακή καταγωγή σε ένα πάρκο του Μπρίσμπεϊν.

Ο Μπράντλεϊ Σκοτ Έντουαρντς, 38 ετών, έπρεπε να δικαστεί τη Δευτέρα στις 6 για τη δολοφονία της Ιόλης Χατζηλύρα, 26 ετών, αλλά αντ' αυτού ομολόγησε την ενοχή του για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Σύμφωνα με ιστοσελίδες της χώρας, ο Έντουαρντς παρουσιάστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μπρίσμπεϊν την Παρασκευή για την καταδίκη του.

Διαβάστε επίσης: Θάνατος 26χρονης: Το στοιχείο που «έκαψε» τον 34χρονο- Έτσι συνελήφθη

Το

χτυπημένο και μερικώς κρυμμένο σώμα της  Χατζηλύρα εντοπίστηκε από εργάτες του δημοτικού συμβουλίου στο Kalinga Park στο βόρειο τμήμα του Μπρίσμπεϊν στις 4 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο πατέρας της ήταν παρών στο δικαστήριο. 

Ένας παθολόγος δεν μπόρεσε να προσδιορίσει την ακριβή αιτία θανάτου της Χατζηλύρα αλλά πιθανότατα αφορούσε πνιγμό με επιπλοκές από τοξικότητα φαρμάκων.

Η εισαγγελέας του στέμματος Elizabeth Kelso είπε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο Έντουαρτς παρείχε βοήθεια στη Χατζηλύρα αφού τραυματίστηκε και αντ' αυτού έκρυψε το σώμα και την τσάντα της.

Ο Έντουαρντς, ένας ψηλός άνδρας, κάθισε στο εδώλιο καθώς ο Κέλσο περιέγραψε το θύμα ως «αρκετά ελαφρύ σε μέγεθος» με ύψος 167 εκατοστά και βάρος λιγότερο από 50 κιλά.

Το δικαστήριο άκουσε ότι ο Έντουαρντς είχε μακρά ιστορία αφού καταδικάστηκε για βιασμό και βασανιστήρια ως ανήλικος δράστης.

Διαβάστε επίσης: Συγκλονίζει ο αδερφός της Κύπριας που εντοπίστηκε νεκρή στην Αυστραλία

Ο Εντουαρτς και η Χατζηλύρα συναντήθηκαν στο CBD του Brisbane και ταξίδεψαν στο πάρκο με τη δημόσια συγκοινωνία με σκοπό να προμηθευτούν ναρκωτικά, αλλά ο Έντουαρτς εθεάθη να φεύγει μόνος του.

Συνελήφθη δύο εβδομάδες αργότερα και αποδέχτηκε ότι μπορούσε να δει σε πλάνα CCTV με την Χατζηλύρα.

Ενώ μιλούσε με έναν μυστικό αξιωματικό, ο Έντουαρντς είπε ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί πολλά καθώς είχε καπνίσει 15 δόσεις μεθαμφεταμίνης και δεν είχε κοιμηθεί για εννέα ημέρες.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης Τζέικομπ Ρόμπσον είπε ότι ο Έντουαρντς είχε μετανιώσει και είχε κάνει μια απρόσκοπτη πρόταση να γράψει μια επιστολή συγγνώμης.

«Είχε σημειώσει πρόοδο στην κράτηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια… αναγνωρίζει ότι το πώς εγκατέλειψε την σκηνή ήταν ιδιαίτερα λυπηρό», είπε ο Ρόμπσον.

Είπε ότι ο Έντουαρντς είχε μαθησιακή δυσκολία και είχε υποβληθεί σε θεραπεία για σχιζοφρένεια με ακουστικές παραισθήσεις ενώ βρισκόταν υπό κράτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα