Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην Ιερουσαλήμ μετά τα ένοπλα κτυπήματα

Κλίμα υπόκωφης έντασης επικρατεί στην Ιερουσαλήμ σήμερα, πρώτη εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας στο Ισραήλ, έπειτα από ένα διήμερο έντασης λόγω των δυο παλαιστινιακών ένοπλων κτυπήματων που στοίχισαν τη ζωή συνολικά εννέα Ισραηλινών πολιτών.

Όπως ανέφερε σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας, από το πρωί οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας διαχειρίζονται «41 συνολικά προειδοποιήσεις για διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων», και η παρούσα κατάσταση θυμίζει την εποχή των διακοινοτικών συγκρούσεων μεταξύ Εβραίων και Αράβων στις μικτές πόλεις τον Μάιο του 2021.

Όπως μεταδίδει η κρατική

ισραηλινή τηλεόραση, οι προειδοποιήσεις αφορούν κυρίως τις περιοχές με αυξημένο ποσοστό Υπερορθόδοξων Εβραίων, με έμφαση στος συνοικίες της Ιερουσαλήμ. Λίγο μετά το μεσημέρι, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι από αύριο η παρουσία δυνάμεων ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ιερουσαλήμ θα είναι αυξημένη μέχρι νεωτέρας.

Στο μεταξύ, η ισραηλινή αστυνομία εκκένωσε σήμερα το σπίτι της οικογένειας του δράστη της πολύνεκρης επίθεσης της Παρασκευής έξω από τη συναγωγή της συνοικίας Νεβέ Υακώβ στην Ιερουσαλήμ, έως ότου ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες πριν την κατεδάφισή του, όπως ορίζει η τοπική αντιτρομοκρατική νομοθεσία.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας στο σπίτι του Παλαιστίνιου δράστη στη συνοικία Α-Τουρ (Όρος των Ελαιών) της Ανατολικής Ιερουσαλήμ βρέθηκαν πλακάτ και αφίσες που επαινούσαν την πράξη του, ενώ ήδη τα 45 μέλη της οικογένειάς του τελούν υπό κράτηση.

Παράλληλα, ύστερα από διακοπή μερικών ωρών, ολοκληρωθηκε σήμερα το πρωί η έκτακτη συνεδρίαση του περιορισμένης σύνθεσης Υπουργικού Συμβουλίου, αρμόδιου για ζητήματα ασφαλείας και άμυνας.

Εκτός από την αύξηση του βαθμού ετοιμότητας των δυνάμεων ασφαλείας σε όλη τη χώρα, αποφασίσθηκε η διακοπή χορήγησης κοινωνικών επιδομάτων σε μέλη των οικογενειών στις οποίες ανήκουν δράστες ενόπλων επιθέσεων με εθνικιστικό-θρησκευτικό υπόβαθρο, ως επίσης και η διευκόλυνση έκδοσης αδειών οπλοφορίας σε ισραηλινούς πολίτες.

Ήδη από χθες η αστυνομία, με σχετική της ανακοίνωση, ενθάρρυνε τους πολίτες που διαθέτουν άδεια οπλοφορίας να κυκλοφορούν οπλισμένοι. 

Διαβάστε επίσης: Ένταση δίχως τέλος στην Ανατολική Ιερουσαλήμ μετά τα παλαιστινιακά κτυπήματα

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα