Αύξηση κρουσμάτων στα κατεχόμενα - 18 μέχρι 50 ετών η πλειοψηφία νοσηλευομένων

Αυξάνονται τα θετικά περιστατικά COVID-19 στα κατεχόμενα, με τον αρχίατρο Ερόλ Ουτσανέρ να δηλώνει ότι ακόμα 160 περιστατικά καταγράφηκαν από χθες το βράδυ έως σήμερα το πρωί. Είπε επίσης ότι η πλειοψηφία των νοσηλευόμενων ασθενών είναι μεταξύ 18 και 50 ετών ενώ τα δύο τρίτα είτε δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού είτε δεν συμπλήρωσαν το εμβολιαστικό τους σχήμα.

Σε δηλώσεις του που μεταδίδονται στα κατεχόμενα, ο κ. Ουτσανέρ είπε ότι αυξήθηκε ο αριθμός όσων εργάζονται για να γίνονται πιο γρήγορα οι εξετάσεις και ότι έγινε ανάκληση αδειών εργαζομένων.

Σήμερα το πρωί, συνολικά 94 ασθενείς

με COVID-19 νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο, οι 12 σε ΜΕΘ, ανέφερε.

Είπε ότι οι νοσηλευόμενοι είναι μεταξύ 2 και 90 χρονών, αλλά η πλειοψηφία είναι μεταξύ 18 και 50 χρονών.

Πρόσθεσε ότι τα δύο τρίτα των ασθενών είτε δεν είναι εμβολιασμένοι, είτε δεν έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα.

Στο μεταξύ, η «υφυπουργός υγείας» Ντουριγιέ Ντερέν Οϊγκάρ είπε ότι ο υψηλός ρυθμός μολύνσεων που έχει καταγραφεί αφορά τις ηλικίες 20 - 40 όπου ο εμβολιασμός είναι σε χαμηλά επίπεδα, καλώντας όλους να εμβολιαστούν ή να λάβουν την αναμνηστική δόση.

Σύμφωνα με την ίδια, μέχρι τις 16 Νοεμβρίου είχαν γίνει στα κατεχόμενα 568.074 εμβολιασμοί και ότι 278.279 άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου που αντιστοιχεί στο 72,85%.

Η κ. Οϊγκάρ είπε επίσης ότι 266.339 άνθρωποι ή 69,72% έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ενώ 57.242 έχουν λάβει την τρίτη δόση.

Διαβάστε επίσης

Ο EMA έλαβε αίτηση για άδεια κυκλοφορίας για το εμβόλιο Nuvaxovid της Novavax

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα