ΓΕ για διαρροές ΠτΔ: Γνωρίζω τις ευθύνες & τις εξουσίες μου

«Γνωρίζω τις ευθύνες και τις εξουσίες. Αν κρίνω σκόπιμο να προβώ σε όποιαδήποτε ενέργεια θα το πράξω», είπε ο Γενικός Εισαγγελέας, σχετικά με τις υποδείξεις πολιτικών προσώπων και κομμάτων που τον καλούν να παρέμβει αυτεπάγγελτα για το θέμα των διαρροών από το Προεδρικό.

Την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα ζήτησε σήμερα και ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, για την ενέργεια του Προέδρου της Δημοκρατίας να παραδώσει απόρρητα έγγραφα σε ομάδα δημοσιογράφων και πολιτών.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Λιλλήκας, είπε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας οφείλει αυτεπάγγελτα

να παρέμβει, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διέπραξε ποινικό αδίκημα διαρρέοντας διαβαθμισμένα έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι νόμοι ισχύουν για όλους τους πολίτες, τόνισε, συμπεριλαμβανομένου και του Πρώτου Πολίτη, του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο κ. Λιλλήκας συνέδεσε μάλιστα την υπόθεση με την υπόθεση του τέως Υπαρχηγού της Αστυνομίας, Ανδρέα Κυριάκου.
Δεν μπορεί, τόνισε, να είναι ποινικό αδίκημα για τον τέως Υπαρχηγό της Αστυνομίας η διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων, τα οποία, μάλιστα, δεν άπτονται της εθνικής μας υπόθεσης, και να μην είναι για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Αν αυτό συνέβαινε σε οποιασδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, σημείωσε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυθημερόν θα είχε υποβάλει παραίτηση, ενώ εδώ δεν πρόκειται να επιδειχθεί αυτή η ευαισθησία και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν πρόκειται να παραδεχθεί το τεράστιο ολίσθημα του.

Γι’ αυτό, τόνισε, οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας να θέσει σε εφαρμογή τη σχετική νομοθεσία.

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην προσπάθεια του να μειώσει τις απώλειες του, ενόψει των προεδρικών εκλογών, έχοντας μπροστά του την κατάρρευση της πολιτικής του διερωτήθηκε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.

Πιστεύω, είπε, ότι κ. Αναστασιάδης βρίσκεται σε μια κατάσταση πιεστική και απελπισμένος και πανικοβλημένος προέβη σ’ αυτή την κίνηση για να μην χάσει κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι μέχρι πρότινος στήριζαν την πολιτική του.

Υπενθυμίζεται ότι τα κόμματα κατηγορούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως στα έγγραφα, που στάλθηκαν υπάρχουν και απόρρητα έγγραφα για τα οποία δεν ήταν ενήμερη η πολιτική ηγεσία, ισχυρισμό, που διαψεύδει το Προεδρικό.

Σε δηλώσεις στο Ράδιο Πρώτο ο Γενικός Εισαγγελέας και κληθείς να σχολιάσει τις υποδείξεις Λιλλήκα και όσων ζητούν να παρέμβει αυτεπάγγελτα, απάντησε:

«Γνωρίζω τις ευθύνες και τις εξουσίες. Αν κρίνω σκόπιμο να προβώ σε όποιαδήποτε ενέργεια θα το πράξω»

Keywords
Τυχαία Θέματα