Άγκυρα και Μόσχα σε στενή επαφή για διερεύνηση της επίθεσης στη Ρωσία

Σε επαφή με τη Μόσχα βρίσκονται τα τουρκικά Υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών καθώς και η MIT με σκοπό τη διεξαγωγή σοβαρής δραστηριότητας στην Άγκυρα σχετικά με την επίθεση στη Μόσχα, όπως μεταδίδεται από τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο μαχητής που συνελήφθη μετά την επίθεση και αναφέρθηκε ότι είναι Τατζίκος, κατονομάζεται ως Shamsuddin Faruddin. Λέε ότι έφτασε [στη Ρωσία] από την Τουρκία στις αρχές Μαρτίου.

Ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη επίσημη δήλωση από αξιωματούχους της τουρκικκής κυβέρνησης για το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με την έγκυρη ιστοσελίδα Yetkinreport, Τούρκοι αξιωματούχοι ασφαλείας ερευνούν επίσης εάν οι δράστες της επίθεσης ανήκαν στο παράρτημα του ISIS-Khorasanμ το οποίο πραγματοποίησε την επίθεση στην καθολική εκκλησία Santa Maria στην Κωνσταντινούπολη στις 28 Ιανουαρίου.

Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια ανακοίνωσε τότε ότι, σε συνεργασία με τη MİT, συνελήφθησαν πολλοί ύποπτοι που ανήκαν στο παράρτημα του ISIS - Khorasan (αποτελούμενο από Κεντροασιάτες και Αφγανούς), συμπεριλαμβανομένων κάποιων που ετοιμάζονταν να επιτεθούν στην ιρακινή Πρεσβεία στην Άγκυρα.

Συμφωνα με ρωσικές πηγές, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έθιξε το συριακό ζήτημα κατά τις συνομιλίες του με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ (από τους πρώτους ηγέτες που τον κάλεσαν για συλλυπητήρια μετά την επίθεση). Αυτό που εκτιμάται είναι ότι η Ρωσία θα αντεπιτεθεί σε στόχους του ISIS στη Συρία και ζητά σε αυτό υποστήριξη τόσο από την Τουρκία όσο και από τη Συρία.

Διαβάστε επίσης: Κύκκου για Αββακούμ: «Εμετικά όσα βλέπουν το φως» - Πυρά σε μοναχούς και Ησαΐα

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα