Άγνωστη «επιδημία» εντερικής νόσου χτυπά την Βόρεια Κορέα

Iατρικά πληρώματα και επιδημιολογικούς ερευνητές έστειλε η Βόρεια Κορέα σε μια επαρχία που μάχεται με ένα ξέσπασμα μιας εντερικής νόσου, ανέφεραν την Κυριακή τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Cnn, τουλάχιστον 800 οικογένειες που υποφέρουν από αυτό που η Βόρεια Κορέα αποκάλεσε μόνο «οξεία εντερική επιδημία» έχουν λάβει βοήθεια στην επαρχία Νότια Χουανγκάε μέχρι στιγμής.

Το Enteric αναφέρεται στο γαστρεντερικό σωλήνα και οι Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι λένε ότι μπορεί να είναι χολέρα ή

τύφος.

Το νέο ξέσπασμα, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά την Πέμπτη, ασκεί περαιτέρω πίεση στην απομονωμένη χώρα καθώς μάχεται τις χρόνιες ελλείψεις τροφίμων και ένα κύμα μολύνσεων από τον Covid-19 .

Την Κυριακή, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA παρουσίασε λεπτομερείς προσπάθειες πρόληψης, συμπεριλαμβανομένων καραντινών, «εντατικού ελέγχου για όλους τους κατοίκους» και ειδικής μεταχείρισης και παρακολούθησης ευάλωτων ατόμων όπως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι.

Μια εθνική «Ομάδα Ταχείας Διάγνωσης και Θεραπείας» συνεργάζεται με τοπικούς υγειονομικούς αξιωματούχους και λαμβάνονται μέτρα για να διασφαλιστεί ότι δεν θα διακοπεί η γεωργία στη βασική γεωργική περιοχή, ανέφερε το KCNA.

Εκτελούνται εργασίες απολύμανσης, συμπεριλαμβανομένων των λυμάτων και άλλων απορριμμάτων, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του πόσιμου και του οικιακού νερού, ανέφερε το ρεπορτάζ..

Το KCNA ανέφερε επίσης άλλα 19.310 νέα κρούσματα πυρετού την Κυριακή, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι από αυτούς τους ασθενείς είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Συνολικά, περισσότερα από 4,6 εκατομμύρια έχουν δείξει συμπτώματα πυρετού από τότε που αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά μια επιδημία Covid στα μέσα Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα