Σημαντική διάκριση για τoν Reaction

Μια πολύ σημαντική διάκριση για τον μη κυβερνητικό οργανισμό REACTION και πιο συγκεκριμένα για το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας «ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΦΙΛΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΛΚΟΟΛΗΣ» που υλοποιήθηκε με την αποκλειστική χορηγία της Prime Insurance Greece απονεμήθηκε χθες βράδυ στα Hellenic Responsible Business Award 2016.

Τα Responsible Business

Awards διοργανώθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τα έργα, τις ιδέες και τις συνεργασίες πίσω από τη δέσμευση των Υπεύθυνων Επιχειρήσεων και Φορέων της χώρας μας στις αρχές της αειφορίας, της εταιρικής υπευθυνότητας και της βιώσιμης και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος του REACTION, Μάριος Σταύρου, τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή για τον οργανισμό μας η συμμετοχή αλλά και η βράβευση από ένα τόσο σημαντικό θεσμό. Ένα τέτοιο βραβείο μας επιφορτώνει παράλληλα με περισσότερη ευθύνη για τη δημιουργία και υλοποίηση και άλλων προγραμμάτων και δράσεων. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Prime Insurance Greece για τη στενή, αγαστή και αποδοτική μας συνεργασία σε ένα τόσο σημαντικό τομέα, όπως είναι η οδική ασφάλεια.

Κινητή Μονάδα φιλικού ελέγχου αλκοόλης

Στόχος του προγράμματος η ενημέρωση και η αποτροπή των οδηγών να οδηγήσουν υπό την επήρεια αλκοόλης. Η κινητή μονάδα ελέγχου αλκοόλης έχει εξοπλιστεί με συστήματα ελέγχου αλκοόλης ίδια με αυτά των κρατικών υπηρεσιών για να είναι πιο σωστές και αξιόπιστες οι μετρήσεις. Η Κινητή Μονάδα θα κινείται στο ευρύτερο δίκτυο της Ελλάδας και θα διενεργεί φιλικούς ελέγχους αλκοόλης. Θα βρίσκεται έξω από νυκτερινά κέντρα, bar, μπυραρίες όπου σε συνεργασία με τη διεύθυνση του νυκτερινού κέντρου θα διενεργεί φιλικούς ελέγχους στους θαμώνες που θα εξέρχονται του νυκτερινού κέντρου. Εάν κάποιος είναι υπό την επήρεια αλκοόλης, θα γίνει προσπάθεια να μην οδηγήσει αλλά να πάει στο σπίτι του με κάποιο άλλο τρόπο.

Από την εφαρμογή μέχρι τώρα, η εμπειρία δείχνει ότι το 80% των θαμώνων θα κάνει τον έλεγχο μιας και είναι δωρεάν, είναι φιλικό – δεν έχει πρόστιμο και ταυτόχρονα θα ξέρει την κατάσταση του πριν οδηγήσει την οικογένεια ή τους φίλους του. Παράλληλα, το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με Δημοτικές Αρχές σε Δημοτικούς Χώρους Στάθμευσης τις νυκτερινές ώρες. Σε συνεργασία με διοργανωτές φεστιβάλ, εκδηλώσεων, φοιτητικών πάρτι κτλ., η Κινητή Μονάδα θα βρίσκεται και στους χώρους αυτούς για διεξαγωγή φιλικών ελέγχων.

Το πρόγραμμα έχει υλοποιηθεί μέχρι αυτή την στιγμή στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Μέγαρα, στην Ελευσίνα, στη Μύκονο, στην Πάρο, στη Νάξο, στη Σαντορίνη, στη Ρόδο και στη Σαλαμίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα