Ακάρ: Η Ελλάδα συνεχίζει την επεκτατική, επιθετική πολιτική της

«Η Τουρκία επιδιώκει την ειρήνη, τη σταθερότητα στο Αιγαίο, ενώ η Ελλάδα συνεχίζει την επεκτατική, επιθετική πολιτική της, τροφοδοτώντας την αστάθεια», λέει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ακάρ.

Η τελευταία πρόκληση της Ελλάδας είναι το κλείδωμα των τουρκικών αεροσκαφών, υποστήριξε ο Χουλουσί Ακάρ, χαρακτηρίζοντας θρασεία τη συμπεριφορά

της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τους ομολόγους του της Γεωργίας και του Αζερμπαϊτζάν, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι «όταν εξετάζουμε προσεκτικά τις εξελίξεις στο Αιγαίο, ενώ η Τουρκία καταβάλλει πραγματικά τέτοιες προσπάθειες για ειρήνη και σταθερότητα, η γειτονική μας Ελλάδα δυστυχώς συνεχίζει τις επεκτατικές και επιθετικές πολιτικές της με προκλητικές ενέργειες και ρητορική που τροφοδοτούν την αστάθεια. Κάθε μέρα προσθέτουν και νέες προκλήσεις.

Τελευταία, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα κλείδωσε στα ραντάρ της τα αεροσκάφη μας που εκτελούσαν αποστολή του ΝΑΤΟ και επιχειρούσαν άοπλα. Φυσικά, οι πιλότοι μας έδωσαν την απαραίτητη απάντηση, ο στρατός μας και τα αεροπλάνα μας. Αυτή η εχθρική στάση δείχνει ότι η Ελλάδα έχει γίνει τόσο θρασεία σε βαθμό που αγνοεί τις βασικές αρχές και αξίες του ΝΑΤΟ», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός, ενώ απευθυνόμενος στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι «θα ήθελα επίσης να δηλώσω ιδιαιτέρως ότι αναμένουμε μια ουδέτερη, αντικειμενική, λογική και ορθολογική προσέγγιση από τους άλλους μας συμμάχους στο ΝΑΤΟ, ειδικά των Ηνωμένων Πολιτειών, σε αυτό το θέμα».

«Ως Τουρκία, η προσδοκία μας είναι οι Έλληνες πολιτικοί να εγκαταλείψουν αμέσως την αδιάλλακτη και προκλητική στάση τους για εσωτερική πολιτική κατανάλωση, να ενεργήσουν ως συνετοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, να αγωνίζονται για αυτό και να επικεντρωθούν στην επίλυση των προβλημάτων μέσω διαλόγου», υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΑΜ, ενώ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν τετελεσμένα σε Κύπρο, Αιγαίο και ανατ. Μεσόγειο.

«Στην Κύπρο, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, εμείς, αν και ως Τουρκία είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, δεν έχουμε επιτρέψει τετελεσμένα, ούτε πρόκειται να το κάνουμε στο μέλλον. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικά μας δικαιώματα και συμφέροντα και τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Κυπρίων αδελφών μας και δόξα τω Θεώ είμαστε ικανοί για αυτό, το ξέρετε αυτό».

Την προσδοκία του για πιο συγκεκριμένα βήματα και στο θέμα των F-16 εξέφρασε ο Χουλουσί Ακάρ.

«Θα θέλαμε να δούμε την ίδια προσέγγιση και στο θέμα των F-16. Αναμένουμε τώρα θετικά και συγκεκριμένα βήματα εκ μέρους των ΗΠΑ προς αυτή την κατεύθυνση».
 

Keywords
Τυχαία Θέματα