Ακάθεκτος προχωρά ο Ντόναλντ Τράμπ

Μετά τις νίκες της περασμένης εβδομάδας και την εξασφάλιση της υποστήριξης του μέχρι πρότινος αντιπάλου του Μπεν Κάρσον, ο Ντόναλντ Τραμπ προχωρά ακάθεκτος προς την κατάκτηση του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, μόνο ένα θαύμα θα τον εμποδίσει να κερδίσει - την Τρίτη – τις προκριματικές της Φλόριδας και του Οχάιο, όπου

ο νικητής θα πάρει και τους 99 εκλέκτορες της μιάς όπως και τους 66 της άλλης πολιτείας.

Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τον Τραμπ με 41% έναντι 24,3% του γερουσιαστή της Πολιτείας Μάρκο Ρούμπιο και 18,6% του Τεντ Κρουζ. Στο Οχάιο τα πράγματα φαίνονται λίγο πιο δύσκολα, αφού το προβάδισμα 2,5 ποσοστιαίων μονάδων που είχε ο Τραμπ μέχρι το Σάββατο, ανατράπηκε και τώρα ο κυβερνήτης της πολιτείας Τζον Κάσικ προηγείται με 2%.

Ο εκκεντρικός μεγιστάνας διατηρεί μεγάλο προβάδισμα στο Ιλινόις (όπου ο νικητής παίρνει το μεγαλύτερο μέρος των εκλεκτόρων) και στη Βόρειο Καρολίνα Στο Δημοκρατικό στρατόπεδο, οι δημοσκοπήσεις δίνουν άνετο προβάδισμα στη Χίλαρι Κλίντον έναντι του Μπέρνι Σάντερς. Στη Φλόριδα 62,5% έναντι 29,3%, στο Οχάιο 57% έναντι 37%, στο Ιλινόις 60% -έναντι 27,3% και στη Βόρειο Καρολίνα 54,2% έναντι 33,6%. Ωστόσο, καθώς και στο Μίσιγκαν την περασμένη εβδομάδα, οι δημοσκοπήσεις προμήνυαν αναλόγου εύρους για την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, το επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον έχει κινητοποιήσει κάθε κοινωνική και εθνική ομάδα για να εξασφαλίσει ότι θα την υποστηρίξουν και θα ψηφίσουν στις προκριματικές.

Την Παρασκευή με πρωτοβουλία του Ελληνοαμερικανού επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα και της επικεφαλής των Ελληνοαμερικανών Φίλων της Χίλαρι, Ελένη Τσακόπουλου – Κουναλάκη, έγινε τηλεδιάσκεψη στην οποία κλήθηκαν να συμμετάσχουν διάφοροι παράγοντες της κοινότητας. Παρενέβη και μίλησε πλην των ανωτέρω κι ο πρώην προεδρικός υποψήφιος, Μιχάλης Δουκάκης. Φαίνεται ότι οι παράγοντες της Ομογένειας που διαδραματίζουν ρόλο στις εκλογές, να έχουν ζητήσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις πάνω στο κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά, τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και την στάση των ΗΠΑ έναντι της Ελλάδας στις δύσκολες ώρες που περνά και ταυτόχρονα να συναντηθούν με τον υπεύθυνο για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας της εκστρατείας της, Τζέικ Σάλιβαν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα