Ακρωτήρι: Βρετανός στρατιωτικός σκοτώθηκε σε τροχαίο-Ζητά έρευνα η σύζυγος του

Νέα έρευνα ζητά η σύζυγος Βρετανού στρατιωτικού ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε το 2016 στην Κύπρο. Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, η οικογένεια του άτυχου στρατιωτικού θέλει να μάθει πώς προκλήθηκε το τροχαίο ατύχημα και ποιος ευθύνεται. 

Ο Λοχίας Anthony Oxley, ο οποίος είχε υπηρετήσει στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, πέθανε ενώ βρισκόταν σε αποστολή τον Ιούνιο του 2016 μετά από οδική σύγκρουση στη βάση της RAF στο Ακρωτήρι.

Ο

40χρονος, από το Ryhill, κοντά στο Γουέικφιλντ, στο Δυτικό Γιορκσάιρ, οδηγούσε μηχανάκι όταν συγκρούστηκε με Toyota Corolla που οδηγούσε Αμερικανός στρατιωτικός. Ο άτυχος Oxley άφησε πίσω του μια κόρη και τρία θετά παιδιά.

Μια έρευνα του 2018 στο Γουέικφιλντ κατέγραψε μια ετυμηγορία, σύμφωνα με την οποία ο θάνατος του Oxley προκλήθηκε από πολλαπλούς τραυματισμούς στο κεφάλι του, ως αποτέλεσμα σύγκρουσης οδικής κυκλοφορίας.

Η χήρα του, Sally Oxley, πίεσε από τότε για μια νέα έρευνα, λέγοντας ότι έχει αφεθεί στο σκοτάδι σχετικά με τις λεπτομέρειες του πώς πέθανε ο σύζυγός της.
Αυτή την εβδομάδα, η νομική της ομάδα υπέβαλε αίτημα στον Γενικό Εισαγγελέα της Αγγλίας ζητώντας άδεια να πάει στο Ανώτατο Δικαστήριο και να ασκήσει έφεση για νέα έρευνα.

Η κυρία Oxley έρχεται στην Κύπρο για ακρόαση την Τρίτη, όπου θα κάνει αίτηση για αναβολή της έρευνας μέχρι να κατατεθούν τα νέα στοιχεία.

Το δικηγορικό γραφείο KRW, το οποίο εκπροσωπεί την κα. Oxley, είπε ότι η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ανέλαβε την έρευνα και λίγες λεπτομέρειες δημοσιοποιήθηκαν, παρόλο που ο θάνατος του κ. Oxley συνέβη εντός βρετανικού κυρίαρχου εδάφους.

Η κυρία Oxley, 45 ετών, είπε ότι της είπαν κατά τη διάρκεια συνάντησης με έναν Αμερικανό στρατηγό ότι ο Αμερικανός στρατιώτης που εμπλέκεται στο ατύχημα δεν θα αντιμετωπίσει κατηγορίες και ότι αυτό ήταν «το τέλος του θέματος».

Είπε ότι έχει μείνει με «πολλά αναπάντητα ερωτήματα» μετά την «πρόχειρη» ανάκριση το 2018.

Ο Christopher Stanley, του KRW Law, είπε ότι υπήρχαν αποκλίσεις στα αποδεικτικά στοιχεία μεταξύ μαρτύρων και ότι μια νέα έρευνα ήταν «προς το συμφέρον της δικαιοσύνης».

Ο κ. Stanley είπε ότι «έχουμε εντοπίσει τουλάχιστον 20 μάρτυρες που θα μπορούσαν να κληθούν και δύο έγγραφα που πρέπει να αποκαλύψουμε στο κυπριακό δικαστήριο, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης έρευνας της USAF.

«Η Σάλι θέλει απλώς την αλήθεια. Αν ο σύζυγός της σκοτώθηκε επειδή ο οδηγός έκανε λάθος, αυτό είναι το μόνο που θέλει να μάθει».

Η κυρία Oxley, από το Barnsley, είπε: «Είναι πολύ απογοητευτικό για μένα και την οικογένειά μου. Ξέρω ότι το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ, αλλά ο σύζυγός μου δεν εξέτισε 21 χρόνια υπηρεσίας για να τους πει απλώς ότι πέθανε από αμβλύ αντικείμενο. Δεν είναι καλό».

Διαβάστε ακόμη: Συζυγοκτόνος Τρεμιθούσας: «Δεν είπε στη γυναίκα του ότι θα τη σκοτώσει»

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα