Αλ Σίσι προς Χριστοδουλίδη: «Αμοιβαία στρατηγικά συμφέροντα λόγω γεωγραφίας»

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπτελ Φατάχ Αλ Σίσι ευχήθηκε στον νέο Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη  «να οδηγήσει τη χώρα του και τον φιλικό της λαό σε περαιτέρω πρόοδο και ευημερία»

«Εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, έχω τη χαρά να συγχαρώ τον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη για την εκλογή του

ως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας». - είπε ο Σίσι σε ανάρτησή του τη Δευτέρα στη σελίδα στο Facebook του Εκπροσώπου της Αιγυπτιακής Προεδρίας Αχμέντ Φαχμί

Στο μήνυμά του, ο Ελ Σίσι επαίνεσε τις αιγυπτιοκυπριακές σχέσεις ως «ιστορικές», λέγοντας ότι προσβλέπει στη συνέχιση του «ενεργού και υψηλού επιπέδου συντονισμού και διαβουλεύσεων» με τη νέα κυπριακή ηγεσία για περαιτέρω ενίσχυση της εταιρικής σχέσης των δύο χωρών.

«Οι αιγυπτιοκυπριακές σχέσεις ήταν πάντα και θα παραμείνουν εκτεταμένες και ιστορικές που βασίζονται σε στέρεες βάσεις διαπολιτισμικής συνεργασίας, πλούσιες ανθρώπινες ανταλλαγές και υψηλές αξίες που μας φέρνουν κοντά», είπε ο Ελ Σίσι.

Επαίνεσε επίσης τις αιγυπτιοκυπριακές σχέσεις που βασίζονται στα «αμοιβαία στρατηγικά συμφέροντα λόγω της γεωγραφικής εγγύτητας και στη συνεχή συνεργασία για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων και την επίτευξη σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας στην περιφερειακή μας γειτονιά».

Στο τέλος του μηνύματός του, ο Ελ Σίσι εξέφρασε τη «βαθιά εκτίμηση» για τον απερχόμενο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για τον κεντρικό ρόλο του όλα αυτά τα χρόνια ως πρόεδρος στην «ενδυνάμωση και ανάπτυξη των δεσμών αιγυπτιο-κυπριακής φιλίας, ευχόμενος κάθε επιτυχία στο μέλλον».

الرئيس عبد الفتاح السيسي يهنئ السيد "نيكوس خريستودوليديس" بمناسبة انتخابه رئيسًا لجمهورية قبرص@Christodulideshttps://t.co/nce2EP38As#السيد_الرئيس_عبدالفتاح_السيسي#الجمهورية_الجديدة#موقع_الرئاسة

— رئاسة جمهورية مصر العربية (@EGPresidency_AR) February 13, 2023
Keywords
Τυχαία Θέματα