Αλλάζει ο καιρό την Τετάρτη – Καινούργιο σύστημα θα επηρεάσει την Κύπρο

Σκαμπανεβάσματα παρατηρούνται στο καιρό τις τελευταίες μέρες. Από την μια βροχές και καταιγίδες και από την άλλη ηλιόλουστες μέρες.

Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο Ανώτερος Μετεωρολογικός λειτουργός, Φίλιππος Τύμβιος, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στις υψηλές θερμοκρασίες των Σαββατοκύριακου όσο και για το τι αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Αρχικά ανέφερε ότι αυτή την στιγμή οι θερμοκρασίες είναι αρκετά ψηλές για την εποχή. Είχαμε 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια ενώ η κανονική θερμοκρασία είναι 15 στο εσωτερικό και 17 στα παράλια.

Συνέχισε λέγοντας ότι οι υψηλές θερμοκρασίες

θα παραμείνουν μέχρι την Τετάρτη όπου θα επηρεάσει το καινούργιο σύστημα που περιμένουμε.
«Θα είναι σύντομο το πέρασμα του, θα μας αφήσει βροχές  ενώ υπάρχει η πιθανότητα για καταιγίδες και χιονόπτωση στις ψηλότερες ορεινές περιοχές» ανέφερε.
Τα καινούργιο σύστημα θα ατονήσει σημαντικά την Πέμπτη.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι με νεφώσεις ενώ ενδέχεται να υπάρξει καταιγίδα. 

Το Σάββατο αναμένουμε ένα άλλο σύστημα να μας επηρεάσει, αλλά είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε οποιαδήποτε εκτίμηση γι’ αυτό.

Μετέπειτα κα σε ερώτηση για την κλιματική αλλαγή ανέφερε τα εξής: «Η ατμόσφαιρα είναι τόσο πολύ περίπλοκη, υπάρχουν διάφορα παρελκόμενα, όπως για παράδειγμα το λιώσιμο των πάγων και η αλλαγή στη θερμοκρασία της θάλασσας.

«Οι υψηλές θερμοκρασίες της θάλασσας σκοτώνουν την ζωή κοντά στα παράλια, είναι πολλοί παράγοντες.  Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα παρελκόμενα της κλιματικής αλλαγής, μόνο να τα βλέπουμε, από εκεί και πέρα είναι πολιτικές αποφάσεις και η φιλοσοφία του κάθε ενός» είπε .

Διαβάστε επίσης: Έρχονται βροχές και καταιγίδες-Πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη

Keywords
Τυχαία Θέματα