Αλτούν σε Έκθεση για Κύπρο: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενοκτονία των Τ/κ (VID)

Η Τουρκία θα θυμάται πάντα και δεν θα αφήνει τις προσπάθειες εθνοκάθαρσης και αποκλεισμού κατά των Τουρκοκυπρίων να ξεχαστούν, δήλωσε την Πέμπτη ο Διευθυντής Επικοινωνιών της Τουρκίας Φαχρετίν Αλτούν.

«Πρώτον, διαπράχθηκαν φρικαλεότητες. Δεύτερον, μπροστά σε αυτές τις φρικαλεότητες, υπύρξε η ένδοξη και περήφανη αντίσταση των Τουρκοκυπρίων», είπε ο Αλτούν κατά την επίσκεψή του στην έκθεση Cyprus Facts στην Άγκυρα.

LIVE: Türkiye’s Communications Director

Fahrettin Altun and TRNC President Ersin Tatar visit “Cyprus Facts” exhibition in Ankarahttps://t.co/lZjhY01qME

TRT World (@trtworld) January 4, 2024

Η έκθεση απεικονίζει τα γεγονότα  από τουρκική σκοπιά τα οποία οδήγησαν στην εισβολή του Αττίλα το 1974.  Στην αίθουσα υπάρχουν πολυάριθμες φωτογραφίες, εφημερίδες και σημειώσεις ειδήσεων από εκείνη την περίοδο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

President Ersin Tatar of the Turkish Republic of Northern Cyprus and the Presidency’s Director of Communications Altun visited the "Cyprus Facts" exhibition at the Ankara Art Gallery and Auction House, which was organised by the Ankara Culture, Arts and Civilization Association… pic.twitter.com/Z3eYaokoyR

Republic of Türkiye Directorate of Communications (@Communications) January 4, 2024

Ο  Αλτούν είπε ότι η Τουρκία «θα πραγματοποιήσει πολλές δραστηριότητες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους για να συνεχίσει να μιλάει για την Κυπριακή υπόθεση σε όλο τον κόσμο και η έκθεση θα δείξει πώς οι Τουρκοκύπριοι καταπιέζονταν υπό την επιρροή παγκόσμιων δυνάμεων».

«Και πάλι, χάρη στην ισχυρή υποστήριξη και συμβολή της Δημοκρατίας της Τουρκίας, καθώς και στον ένδοξο αγώνα των Τουρκοκυπρίων, αυτές οι απόπειρες γενοκτονίας δεν επιτρέπονται και αυτές οι κακόβουλες δραστηριότητες, δόξα τω Αλλάχ, τερματίστηκαν»,  πρόσθεσε.

Ο Τούρκος διευθυντής επικοινωνίας είπε ότι πρέπει να θυμούνται τις «πικρές αλήθειες» της ιστορίας, προσθέτοντας ότι η «ΤΔΒΚ» συνεχίζει να υπερασπίζεται την υπόθεση των Τουρκοκυπρίων στη διεθνή σκηνή με μια προσέγγιση που βασίζεται στον διάλογο και τη διπλωματία.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε τις προσπάθειες του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παρουσιάσει λύση δύο κρατών για το Κυπριακό σε διάφορες διεθνείς πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, προσθέτοντας ότι το να γίνει «η ΤΔΒΚ μέλος παρατηρητής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών ήταν επιβεβαίωση της υποστήριξης της Άγκυρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα