Αμοιβή για τους Καμερουνέζους δολοφόνους που διέφυγαν στην Κ.Δ από κατεχόμενα

Οι κατοχικές αρχές στο ψευδοκράτος κυνηγούν δύο υπηκόους του Καμερούν, τους Mbouhom Tchomte Vinel Sidrick και Kwalar Bryan Gibip, καταζητούμενους για τη βάναυση δολοφονία της Ayça Alav, ιδιοκτήτριας καταστήματος που βρέθηκε νεκρή στο κατάστημά της στην Κερύνεια στις 23 Δεκεμβρίου 2023.

«Οι δύο άνδρες στα συνημμένα διαβατήρια είναι καταζητούμενοι Καμερουνέζοι που λήστεψαν ένα υποκατάστημα συναλλαγών και στην πορεία η κυρία σκοτώθηκε», επιβεβαίωσε κάτοικος του ψευδοκράτους που μίλησε στο Mimi Memo Info

(MMI)

Όπως σημειώνεται έχει ο σύζυγος του θύματος έχει προσφέρει ανταμοιβή 3000 ευρώ για πληροφορίες που οδηγούν στη σύλληψή.

Διαβάστε επίσσης: Βοήθεια από την Κυβέρνηση για σύλληψη δραστών δολοφονίας ζητά ο Τατάρ

Ο Kwalar Bryan Gibip φέρεται να είναι πρώην στρατιώτης από το Καμερούν που συνεργαζόταν με το Τάγμα Ταχείας Επέμβασης (BIR), ενώ το MMI δεν έχει λάβει ακόμη περισσότερες πληροφορίες για τον Mbouhom Tchomte Vinel Sidrick.

Η έρευνα έχει ήδη καταλήξει στην κράτηση δύο ατόμων, του Franck Leonel Wouobeng Dongho (Καμερουνέζος) και του Sadam Hussain (Πακιστάν), που είναι ύποπτοι ότι βοήθησαν στη διαφυγή των υπόπτων για τη δολοφονία. Σύμφωνα με αναφορές της «αστυνομίας», ο Dongho και ο Hussain διευκόλυναν την προσπάθεια των υπόπτων να διαφύγουν προς το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου και να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές, πληρώνοντας  50 και 100 ευρώ αντίστοιχα.

Αν και δεν έχει αποδειχθεί άμεση σχέση μεταξύ του Dongho και της ίδιας της δολοφονίας, τα στοιχεία που τον συνδέουν με την απόπειρα απόδρασης είναι σημαντικά. Σε έρευνα στην κατοικία του βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα, βαλίτσες και χρήματα που πιστεύεται ότι ανήκουν στους δραπέτες. Τόσο ο Dongho όσο και ο Hussain παραμένουν υπό κράτηση, καθώς η «αστυνομία» συνεχίζει να συγκεντρώνει στοιχεία και να ζητά παράταση της κράτησής τους για 5 ημέρες.

«Ο φίλος μου Dongho Leonel τους βοήθησε να περάσουν στη νότια Κύπρο χωρίς να γνωρίζουν τι είχαν κάνει. Τώρα έχει συλληφθεί και κρατηθεί για πάνω από δύο εβδομάδες τώρα», είπε στο MMI, ενώ ζήτησε πληροφορίες για το πού βρίσκονται οι φυγάδες.

Αυτός ο ισχυρισμός, μαζί με τον συνήγορο υπεράσπισης του Hussain που αναφέρει έναν καλούντα από τις ελεύθερες περιοχές που ζητά τη βοήθειά του, υποδηλώνει ένα πιθανό δίκτυο που βοηθά τους φυγάδες.

Εν τω μεταξύ, η οικογένεια του θύματος, με επικεφαλής τον διπλωμάτη σύζυγό της Eren Alav, εκφράζει απογοήτευση για τον ρυθμό της έρευνας. Η απελπισία τους είναι εμφανής στην βαριά αμοιβή που προσφέρεται για πληροφορίες που οδηγούν στη σύλληψη των δραστών.

Η νεκροτομή αποκάλυψε ότι η Ayça Alav πέθανε από ασφυξία, υπογραμμίζοντας τη βαρβαρότητα του εγκλήματος. Η έρευνα, ωστόσο, συνεχίζει να εκτυλίσσεται, με τις αρχές να εξετάζουν εξονυχιστικά βιντεοσκοπήσεις, να λαμβάνουν συνεντεύξεις από 14 άτομα και να καταδιώκουν ενεργά τους φυγάδες πέρα από τα σύνορα σε συνεργασία με τις αρχές της Κυπριακές Δημοκρατίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα