"Φιλάσθενοι" δεσμοφύλακες πονοκεφαλιάζουν τις Κεντρικές

Το πρόβλημα της άδειας ασθένειας από δεσμοφύλακες ήταν από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε στον χώρο των φυλακών, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης σήμερα, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών.

Πολλοί από τους δεσμοφύλακες εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους για τα προβλήματα που προκαλούνταν στη λειτουργία των φυλακών και στην αξιοποίηση του προσωπικού λόγω των παρατεταμένων αδειών ασθενείας, σημείωσε ο κ.Νικολάου.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός μέσα από συστηματική προσπάθεια της Διεύθυνσης των Φυλακών για αντιμετώπιση του προβλήματος έχουν υπάρξει «αρκετά καλά αποτελέσματα»,

όμως «κάποιοι συνεχίζουν με αυτήν την πρακτική και εκμεταλλεύονται τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα ιατροσυμβούλια».

«Το πρόβλημα παραμένει και χρειάζεται περαιτέρω ρύθμιση» είπε, γι` αυτό αποφασίστηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας να διαφοροποιηθεί ο τρόπος λειτουργίας του ιατροσυμβουλίου, ώστε να συμμετέχει και λειτουργός από το Τμήμα Φυλακών για να γίνεται σωστή ενημέρωση και παρακολούθηση των συμπερασμάτων τα οποία εκδίδονται από τα ιατροσυμβούλια.

«Αν δεν μπορεί κάποιος δεσμοφύλακας να ασκεί τα καθήκοντα του δεσμοφύλακα, τότε θα πρέπει το ιατροσυμβούλιο να πει ρητά ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του και τότε η ρύθμιση να είναι άλλη. Αν κάποιος δεν μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του, τότε δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να εργάζεται για το συγκεκριμένο Τμήμα» είπε ο Υπουργός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα