Αν θέλουν να φύγουν ας αποφασίσουν τώρα, λέει ο Κασσελάκης σε ομάδα Αχτσιόγλου

Σε κλίμα υπέρ της επίσπευσης των διαδικασιών αποχώρησης της ομάδας Αχτσιόγλου, εφόσον υπάρχει τέτοια βούληση εκ μέρους τους, τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνέντευξης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της τάσης «6+6», στην οποία εκφράστηκε μεν η βούληση αποχώρησης, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια σχετική ανακοίνωση, ο κ. Κασσελάκης

σημείωσε ότι «αν θέλουν να αποφασίσουν κάτι ας το κάνουν τώρα». «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε ο ίδιος, καλώντας τους να πάρουν άμεσα τις αποφάσεις τους.

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ομάδας «6+6», με τη συμμετοχή περίπου 1.000 στελεχών από όλη τη χώρα, συνομολογήθηκε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες «δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα», όπως ανέφεραν τα στελέχη της τάσης, σε ενημέρωσή τους.

«Η κοινή εκτίμηση είναι ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης. Η ρίζα του προβλήματος είναι πρώτα από όλα θέμα πολιτικών επιλογών και πολιτικού ήθους. Δυστυχώς η ηγετική ομάδα αντί να επιτρέψει μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σε αυτή την βάση επιλέγει σενάρια συνομωσίας και προσωπικές επιθέσεις», ανέφερε η αντίστοιχη ενημέρωση των «6+6».

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης, στη σημερινή του τοποθέτηση, υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν μεγάλες πολιτικές διαφορές. Το ίδιο είχα πει στον κ. Τσακαλώτο. Οι διαφορές και οι διαφωνίες είναι μικρές. Φαίνεται πως είναι πιο προσωπική η διαφωνία και λυπάμαι που μιλάμε επί προσωπικού».

«Εγώ έτεινα χείρα φιλίας και στον κ. Τσακαλώτο και όλους. Σέβομαι το κόμμα, πρώτον γιατί ευθυγραμμίστηκα, το επέλεξα, με τίμησε ο κ. Τσίπρας για το Επικρατείας. Ακριβώς επειδή σέβομαι το κόμμα έτεινα χείρα φιλίας. Από την πρώτη στιγμή προσκάλεσα την κυρία Αχτσιόγλου και της προσέφερα όποιο ρόλο θέλει», ανέφερε ο ίδιος.

«Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν σύννεφα πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει ενέργεια και ελπίδα από τη βάση και από τον ευρύτερο προοδευτικό κόσμο για να πάμε μπροστά. Σε σχέση με τη βουβαμάρα που υπήρχε με το 17% στις εκλογές, τώρα φαίνεται πως υπάρχει κινητικότητα», εκτίμησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, έκανε λόγο για ανάγκη ενίσχυσης του κόμματος με νέα μέλη και στελέχη. «Οι ομάδες, οι οργανώσεις ανά τη χώρα να μπορέσουν να αγκαλιάσουν το νέο κόσμο και να υπάρχει λογοδοσία στο κόμμα», σημείωσε.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την τελευταία ανάρτηση του βουλευτή Παύλου Πολάκη εναντίον της επίσης βουλευτή Σίας Αναγνωστοπούλου, στην οποία ενέπλεκε ιατρικά στοιχεία της τελευταίας, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι «δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε ο Παύλος για τη Σία Αναγνωστοπούλου».

Παρ’ όλα αυτά, έκανε λόγο για ένα «πολύ παραγωγικό άνθρωπο» και υπεραμύνθηκε της επιλογής του να τοποθετήσει τον Παύλο Πολάκη στη θέση υπερσυντονιστή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα